• Alles
  • (1)
    Muziek
  • (2)
    Kinderevenement

Thee met Thema, Entartete Kunst

zondag 11 april 16:00 t/m 18:00 uur

Thee met Thema op 11 april (n.b. zoombijeenkomst met aanmelden)

Entartete Kunst met Josée Claassen

Veel moderne beeldende kunst en muziek werd door de nazi’s als ‘entartet’, als ontaard, ongewenst beschouwd. Over die beeldende kunst maakten de aanhangers van Hitler in 1937 in München een grote tentoonstelling, in 1938 Düsseldorf een soortgelijke tentoonstelling, maar dan over ‘entartete’, ongewenste muziek.

Wat was de aanleiding voor die tentoonstellingen? Wie waren die ontaarde beeldend kunstenaars en componisten? Wat voor werk maakten zij? Op deze vragen krijgt u een antwoord tijdens deze lezing.

Tijdens de voordracht hoort u muziek van Paul Hindemith, een fantastisch Jiddisch lied en hoort en ziet u een prachtig operafragment van Franz Schreker. U ziet werk van Otto Dix, die portretten schilderde voor H. Göring, en ook van onder meer Franz Marc, Emil Nolde, Vincent van Gogh en Wassily Kandinsky.

Josée Claassen is kunsthistorica en liefhebber van klassieke muziek. Tijdens en na haar opleiding in Leiden gaf zij daar als gastdocent colleges cultuurhistorie. Afgelopen jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het geven van lezingen waarin beeldende kunst gecombineerd wordt met klassieke muziek. Een boeiende combinatie, zoals velen in Oosterbeek inmiddels hebben ondervonden tijdens haar Kerstlezing voor zestig plus Renkum.

Aanvangstijd: 16.00 u

N.B. Aanmeldingen voor de zoombijeenkomst met naam en emailadres mailen uiterlijk 6 april naar theemetthemaoosterbeek@gmail.com

SVP 20 minuten voor aanvangstijd de mailbox van de PC openen om op instructies te wachten.

Een vrijwillige bijdrage (ter bestrijding van de kosten) voor deze bijeenkomst kan worden gestort op bankrekening NL34INGB000 527 0000 van de Raad van Kerken Oosterbeek-Wolfheze o.v.v. Thee met Thema

Informatie: Marlies Raaijmakers, m.raaijmakers4@upcmail.nl


deel deze activiteit

Locatie

Zoom bijeenkomst
Oosterbeek
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden