Vrouwenkoor Hera
Vrouwenkoor Hera CSOK

Advent en Kerst met het Vrouwenkoor Hera

zondag 11 december 2022 15:30 tot 17:30

Programma: Ceremony of Carols van Benjamin Britten, aangevuld met zowel 16e - als 21e eeuws repertoire passend bij de periode tussen Advent en Kerst.

Concerten kunnen door middel van tekst en muziek mensen fysiek en in gedachte samenbrengen en inhoud geven aan de ‘rite de passage’ door het jaar heen. Dit concert past bij deze gedachte.

Vrouwenkamerkoor Hera brengt een sfeervol najaarsprogramma met werk dat je op het puntje van je stoel laat zitten en muziek waarvoor je ontspannen achterover kunt leunen. Oude muziek van Palestrina, moderne klankvelden van Lukaszewski, op de gregoriaanse stijl gebaseerd werk van Durufle en de bekende en prachtig uitgebalanceerde cyclus, de Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Hierin wordt Hera begeleid door harpiste Maaike Bosscher, die daarnaast de harp zal laten klinken in werk van Marius Flothuis en opnieuw Benjamin Britten.

De periode van Advent naar Kerst is tegelijk kwetsbaar en verwachtingsvol, twee zachte eigenschappen die veel kracht in zich dragen. Ze zullen dit concert in al hun verschijningsvormen langskomen. Bijvoorbeeld in de tekst van het ‘O magnum mysterium’. Wat is het bijzonder dat het grootste symbool voor hoop en vrede in de vorm van een kwetsbaar pasgeboren kind in een simpele schuur tussen de dieren ligt. Hera zal dit werk van de jonge componiste Hanneke Hommes tijdens dit concert in première brengen.

Het concert vindt plaats in de Oude Kerk in Oosterbeek op 11 december 2022 15.30 uur. Kaarten zijn gratis voor bezoekers jonger dan 18 jaar; voor volwassenen kosten ze 20 euro per persoon en met CJP 10 euro per persoon. Het gaat om het derde concert in het programma 2022/2023 van het CSOK. Wilt u op de hoogte blijven dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief via secretariaat@concertenoudekerk.nl.

Locatie