Bosuilenexcursie

woensdag 21 december 2022 19:00 tot 21:00

Hoor de roep van de bosuil: een lang bibberend “hoeoeoe hoe hoe hoe hoeoeoe” of een scherp “kewik”. Ga mee met de boswachter en maak een bosuilenwandeling rond kasteel Doorwerth.

De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5.500 broedparen in ons land. Toch ziet men de uil zelden en hebben de meeste mensen deze vogel zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl bijna iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk?oehoe?roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil klinkt.

In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken. Wie de roep van de bosuil ook wil horen kan mee met deze excursie. Naast de bosuil is er bovendien ook kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Benut deze unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.

De boswachters weten op welke plekken de uilen te vinden zijn, maar 100% garantie op het horen van deze vogels kunnen we echter niet geven. Of de uilen zich laten horen is ook afhankelijk van de weersomstandigheden; het blijft natuur.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tip van de boswachter: Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Draag warme kleding en stevige schoenen. Een lampje meenemen is handig. Omdat stilte noodzakelijk is kunnen jonge kinderen en honden niet mee.

Tickets

Volwassenen € 8,00

Donateurs volwassenen € 3,00

Meer informatie: www.glk.nl/activiteiten/excursie/bosuilenexcursie

Locatie