Renkumse onderemer gaat al snoepend voedselverspilling tegen in Utrecht.

17 januari 2022 om 11:50 Zakelijk Deel je nieuws

Als jonge Renkumse ondernemer heb ik, samen met drie anderen, een manier gevonden om fruit te redden en zo voedselverspilling tegen te gaan. Door afgeschreven fruit te blenden en te drogen toveren we dit fruit om tot een zoete snack zonder toegevoegde suikers: onze Rollies. Om dit op grote schaal te kunnen doen, zijn we deze week een crowdfunding gestart.

Jaarlijks wordt ? van al het geproduceerde voedsel in Europa verspild. Daar willen Sake, Robin, Merijn en ik (Eva) wat aan doen.  Een jaar geleden richtte we onze onderneming op, niet in Renkum, maar in Utrecht: Koprol in Utrecht. Door ‘afgeschreven’ fruit te blenden en te drogen, wordt de houdbaarheid van de vruchten flink vergroot. Verder is het fruit zo lekker en rijp dat suiker toevoegen niet nodig is. Wel voegen we bij sommige smaken een beetje kaneel, gember of munt toe, zodat er snacks met spannende smaakcombinaties ontstaan. 

We maakten Rollies op kleine schaal, maar al snel merkten we hoe ongelofelijk veel fruit er te redden is. Ook de vraag naar onze Rollies nam snel toe. We kunnen de vraag naar Rollies en het aanbod van afgeschreven fruit niet bijbenen. Het is tijd om op te schalen naar een productielocatie met professionele apparatuur. 

We gaan voor meer Rollies en minder fruit verspilling in 2022.  Om dit te verwezenlijken loopt er een crowdfunding. Kom 22 januari Rollies proeven in de binnenstad van Utrecht en reserveer via de crowdfunding een heerlijk doosje Rollies. Dan kun je deze lente gezonder snacken terwijl je helpt voedselverspilling tegen te gaan!
Kijk voor meer informatie op www.voorjestadsie.nl/koprol

Twee zakjes met Rollies
advertentie
advertentie