Papageno en Pagagena, Tamino en Pamina, Sararstro
Papageno en Pagagena, Tamino en Pamina, Sararstro Françoise Gall

Mozarts Toverfluit in Concertzaal Oosterbeek

22 oktober 2021 om 21:28 Lokaal Deel je nieuws

Oosterbeek De komende 2 zondagen, 24 eMozarts Toverfluit in Concertzaal Oosterbeekn 31 oktober, is Mozarts Toverfluit in de Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3, om 14.00 en 16.00 uur te zien en horen. In het kader van het Sprookjesfestival, geschikt voor jong en oud. De highlights uit Mozarts Zauberflöte worden gezongen in het Duits. Het verhaal wordt in het Nederlands voorgelezen. De vrouwenrollen worden vertolkt door de Oosterbeekse sopraan Emmy van Diesen en de mannenrollen door Hendrik Vonk, internationaal bekend en ervaren operazanger. Een verkleedpartij is het gevolg.

Het decor bij deze unieke voorstelling van Wolfgang Amadeus Mozarts Zauberflöte is gemaakt door de Utrechtse kunstenaar Jules Enneking, die alle figuren uit deze sprookjesachtige opera uit hout gesneden heeft. Deze ontroerende houten beelden waren aanleiding tot het creëren van een eigen versie van Die Zauberflöte.
Een verteller leest het verhaal voor, op een voor jong en oud begrijpelijke wijze, waarbij in een uur tijd alle muzikale hoogtepunten ten gehore worden gebracht. Het verhaalt over de grappige vogelvanger Papageno, de van sterren-stralende vurige Koningin van de Nacht, haar lieftallige dochter Pamina die gered moet worden door de integere en naar de waarheid zoekende Prins Tamino, de Hogepriester Sarastro, zijn boosaardige knecht Monostatos en Papagena, het meisje dat perfect matcht met de vogelvanger.

“Amadeus” (Arie Vonk uit Oosterbeek) of zijn zus “Nannerl” (Corrie Janse uit Ede) neemt plaats achter de historische Londense Grand Erard concertvleugel in de Concertzaal Oosterbeek.

Opera met een boodschap: Het “Papageno-effect” in Die Zauberflöte

In de overtuiging dat hij zijn geliefde Papagena heeft verloren, overweegt Papageno een einde aan zijn leven te maken, maar door drie goede geesten wordt hem afgeraden dat daadwerkelijk te doen. Hij volgt dit advies op en hierdoor is een positieve wending van zijn leven mogelijk.

Uitvoerenden

Emmy van Diesen (sopraan)

Hendrik Vonk (tenor)

Corrie Janse / Arie Vonk (piano)

Jules Enneking (maker van houten beelden)

Verteller

Zondag 24 oktober: 14.00 en 16.00 uur

Zondag 31 oktober: 14.00 en 16.00 uur

Locatie: Concertzaal Oosterbeek

Adres: Rozensteeg 3, Oosterbeek

Entree: € 15,-- (12+);     € 10,-- (3+)

Tickets via https://sprookjesfestival.ticketapply.com/detoverfluit/webshop.htm

advertentie
advertentie