Thee met Thema op 25 februari over de dichter en zanger Leonard Cohen, in de Remonstrantse kerk in Oosterbeek

11 februari 2024 om 16:58 Activiteiten Deel je nieuws

Thee met Thema op 25 februari 2024 om 16.00 u

Leonard Cohen: een lezing over zijn leven en liederen              

Inleider: Frank Kazenbroot

De dichter en zanger Leonard Cohen (1934-2016) heeft prachtige liederen gemaakt over zijn levenslange zoektocht naar zin, wijsheid en licht. Soms viel de duisternis hem zwaar. Als de naam Leonard Cohen niet bekend is dan zijn het zijn liederen wel. Veel melodieën zullen direct bekend klinken. Zoals “Suzanne” of “Hallelujah”. Zijn concerten waren spirituele belevenissen. Cohen bleef zijn joodse traditie altijd trouw, maar onderzocht ook christelijke, boeddhistische en hindoeïstische tradities. In zijn teksten verbindt hij zijn eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema’s als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden opnieuw gaan leven.

Op 25 februari  luisteren we naar zeven van zijn mooiste liederen, en tussendoor wordt over zijn leven verteld. Het wordt een ontmoeting, waarin iedereen geraakt kan worden door de poëzie en de muziek.   

Frank Kazenbroot was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel geestelijk verzorger in een ziekenhuis. Hij is al zijn leven lang een liefhebber van de liederen van Cohen. In 2018 verscheen zijn boek Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen.

Plaats: Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10, Oosterbeek

Tijd: 16-17.45 u (inloop vanaf 15.30 u)

Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf

Informatie: Frederique Roelofsen, fg.roelofsen@gmail.com 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie