kunstcafé april
kunstcafé april Donya Martin

Beeldende Kunst in Kunstcafé Wolfheze

1 april 2024 om 12:55 Lokaal Deel je nieuws

Iedere vierde vrijdag van de maand is er op vrijdagavond Kunstcafé in Wolfheze.

Met het Kunstcafé van Maart ging het dak eraf met de dampende stampende vette klanken van BLUESSUM. De vier heren-muzikanten hebben het publiek een onvergetelijke avond bezorgd met hun authentieke basic blues, waar de jammerende gitaarstijlen, waaronder slide en lapsteel, de show mochten stelen. Al met al een heerlijke avond met blues-geschiedenis in songkeuze, doorspekt met droge humor, gebracht door uitstekende muzikanten die een duidelijk hoorbare liefde en passie hebben voor de muziek.

Het programma van het komend Kunstcafé van 26 April bestaat uit een presentatie van beeldhouwster Angelique Ten Holter, waarin zij zal vertellen hoe zij tot beeldhouwen is gekomen. Zij is vanaf haar geboorte slechtziend. Ook heeft zij in eigen beheer een luxe beelden- en gedichtenbundel uitgegeven: “Zielenroerselen en hersenspinsels in beeld”. Zij vertelt graag over haar passie voor vormgeven in taal en steen. Momenteel staat er werk van haar in de etalage van de stationswinkel van Wolfheze. 

Anno Ruemkens, kunstschilderes, zal haar schilderijen exposeren. Zij heeft de kunstacademie in Rotterdam gevolgd. Ze laat in haar werk de werkelijkheid los. Door toeval komt de beeldvorming tot stand. De menselijke figuur is nu het uitgangspunt, als geabstraheerde vorm in beweging met anderen of alleen als “portret”. Zij heeft een progressieve oogziekte. 

Beide dames wonen sinds kort in het Schild, een woon-zorgcentrum voor mensen met een visuele beperking in Wolfheze. Hun kunstenaarshart krijgt alle ruimte tot expressie op ons podium van het Kunstcafé.

Uiteraard zal er deze avond ook volop gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren en streven wij vooral naar een ambiance voor een gezellig samenzijn.

Meer informatie vind je op de website: www.kunstdorpwolfheze.nl 

U bent van harte uitgenodigd op onze vertrouwde locatie: Wodanseck, Duitsekampweg 45, Wolfheze van 20.00-22.00 uur. Aanmelding is fijn: info@kunstdorpwolfheze.nl 

advertentie
advertentie