Huishoudelijke apparaten worden nagekeken op het Repair Café
Huishoudelijke apparaten worden nagekeken op het Repair Café Gudden

Repair Café Oosterbeek viert 10 jarige jubileum.

5 november 2023 om 21:43 Lokaal Deel je nieuws

Repair Café Oosterbeek viert 10 jarige jubileum!

Repair Café’s zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden zijn deskundige vrijwilligers aanwezig met reparatiekennis en -vaardigheden. Allerlei specialismes vind je hier: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, computers etc. Bezoekers nemen hun kapotte “ding” mee en in het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd veel te leren, misschien repareer je het de volgende keer wel zelf. Of neem jij als vrijwilliger eens aan de andere kant van de tafel plaats?

Het Repair Café Oosterbeek had zijn allereerste editie in 2013 in cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek. Sindsdien passeerden er meer dan 100 op diverse locaties in Oosterbeek. De afgelopen 10 jaar kregen kledingstukken, huishoudelijke apparaten, fietsen, messen en computers hier een tweede kans. Niet bekend met ons Repair Café? Kom kennismaken op zaterdag 18 november in Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord tussen 13:00 en 16:00 uur.

Deze keer is er ook aandacht voor het updaten van je telefoon. Krijg jij ook geen updates meer van je telefoon fabrikant? Fabrikanten ondersteunen hun producten maar een beperkte tijd, daarna wordt je geacht een nieuwe te kopen.Toch is het vaak nog steeds mogelijk om updates door te voeren, namelijk door een ander besturingssysteem er op te zetten, een “ROM flashen” heet dat. Alternatieve ROMs worden gemaakt door Android-enthousiastelingen en zijn er in diverse smaken, fancy of juist zo kaal mogelijk. Je huidige telefoon kan nog een stuk langer mee.

Elke 3e zaterdag van de maand is er een Repair Café in Oosterbeek. Wil jij vrijwilliger worden of heb je een andere vraag? Mail ons: repaircafeoosterbeek@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie