Midwinterhoorn
Midwinterhoorn Arie de Knegt

Midwinterhoorn wandeling, landgoed Duno

9 december 2023 om 22:22 Lokaal Deel je nieuws

DOORWERTH - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 30 december 2023 een midwinterhoorn wandeling op landgoed Duno. Wat het weer ook doet, we gaan op zoek naar het geluid van de midwinterhoorn. We maken een mooie wandeling op de Duno en op het Dunoplateau. Tijdens de wandeling zal het geluid van de midwinterhoorn al te horen zijn. Op de Duno staat er een kop snert met roggebrood of een kop warme chocolademelk voor je klaar.  
Een midwinterhoorn is een houten hoorn van 1.20 m tot 1.50 m lang en is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Drie Koningen (6 januari). Het blazen heeft als doel om het donker weg te jagen en het licht te verwelkomen. Het is een traditie die oorspronkelijk afkomstig is van oude joelfeesten en later werd geassocieerd met de geboorte van Jezus na de kerstening. Het doel van het blazen is omschreven in het volgende gezegde: “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an”. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
•    Tijd: start om 13.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
•    Deelname: 8 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5 euro p.p., donateurs 3 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie