John Bartels (tweede van links) met een delegatie van GemeenteBelangen.
John Bartels (tweede van links) met een delegatie van GemeenteBelangen. gertbudding.nl

Wachten op vergoeding burgerinitiatieven

6 februari 2024 om 22:04 Overig

RENKUM  De fracties van RRR, VVD, D66 en John Bartels dienden gezamenlijk een motie van inwonersinitiatieven in en willen dat de gemeente Renkum een deel van het vrijgemaakte geld nu al beschikbaar stelt en kan dit jaar subsidies worden uitgekeerd.

Door Gert Budding

Het is volgens de indieners van de motie onzinnig om een half jaar te moeten wachten om inwoners, die iets willen organiseren voor de bevolking wel of geen financiële zekerheid te geven.

“De PvdA, GemeenteBelangen en GroenLinks wilden dat voorlopig nog niet. Er zou eerst nog, ook in overleg met inwoners, gesproken moeten worden over de voorwaarden”, haalt John Bartels zijn schouders op. 

De indieners van de motie vinden dat te lang duren. “Niks geen vertraging, want een aantal activiteiten moeten nu al in gang gezet worden en dan kun je mensen niet nog eens een half jaar laten wachten, voordat ze weten of ze op een bijdrage kunnen rekenen. Op deze manier worden sommige activiteiten vanwege de onduidelijkheid niet in gang gezet”, doceert John Bartels.

De fracties van RRR, VVD, D66 en John Bartels zijn van mening, dat de huidige regels gebruik kunnen worden en verzoeken honoreren.

“Helaas vinden PvdA, GemeenteBelangen en GroenLinks praten over nieuwe regeltjes belangrijker, voordat beschikbare gelden worden uitbetaald. Het CDA was afwezig. Alle raadsleden van PvdA, GemeenteBelangen en GroenLinks stemden tegen, een kleine meerderheid blokkeert de uitbetalingen”, weet John Bartels. “Het is onnodig moeilijk doen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie