SCW'23-trainer Maarten Kerkhof verlengde afgelopen week zijn contract met de fusieclub met een jaar.
SCW'23-trainer Maarten Kerkhof verlengde afgelopen week zijn contract met de fusieclub met een jaar. Dick Martens

‘We doen het als club gewoon super!’

7 februari 2024 om 13:45 Overig

Contract SCW’23-trainer Maarten Kerkhof met een jaar verlengd

HEELSUM De veelbesproken Renkumse voetbalfusie kreeg vorig jaar dan uiteindelijk zijn beslag. In juni werden de handtekeningen gezet en was de oprichting van SCW’23, de samensmelting van CHRC, Redichem en RVW, een feit. Voor en achter de schermen werd er vervolgens keihard gewerkt om ook alle ruim 900 leden te kunnen laten doen wat ze het liefst doen: voetballen. Dat gold ook voor het eerste mannenteam, samen met hun vrouwelijke collega-voetballers, toch het vlaggenschip van de vereniging. Een taak die uiteindelijk in handen kwam van voormalig hoofdtrainer van Redichem, Maarten Kerkhof. Inmiddels een half jaar verder en een paar dagen nadat hij zijn contract met een jaar verlengde neemt hij, vlak voor ‘de donderdagtraining’, de tijd om terug te blikken, maar zeker ook te kijken richting ‘een mooie SCW’23-toekomst’.

Door Dick Martens

POTENTIE ,,Ik was oprecht blij, dat ik vorig jaar alsnog werd aangesteld als hoofdtrainer”, erkent Kerkhof, terugblikkend naar ‘de aanloopperikelen’. ,,Mijn intentie was toen al om hier langer dan een seizoen hoofdtrainer te zijn. Ik vind het fijn om lang bij een club te werken, maar je weet natuurlijk nooit of het met de groep klikt en blijft klikken. Dat vind ik het belangrijkst. Gelukkig hoef ik mij daar geen zorgen om te maken. Het samenstellen van de selectie verliep prima, de klik was er snel en die is er nog steeds, zeker qua sfeer en gezelligheid.” Maar de groep is niet alleen ‘gezellig’, maar heeft ook potentie. ,,Natuurlijk is de groep jong en zou je willen, dat er wat meer routine zou zijn, maar daar moet je niet over blijven zeuren, die is er nu eenmaal niet, maar de potentie zeker wel. Daar moet en kan zoveel mee worden gedaan, daar wil ik ‘gewoon’ bij zijn.”

VERDER BOUWEN De contractverlenging betekent voor Kerkhof ook, dat hij verder kan en gaat bouwen. ,,Zaak is dat de groep intact blijft, dat gaan we nu al evalueren. Studie en het gezinsleven van spelers spelen daarbij een rol. Er kunnen omstandigheden zijn, dat er daardoor spelers vertrekken. Hoe gaan we dat dan opvangen? Gelukkig hoor ik ook al geluiden van spelers die weer deel willen gaan uitmaken van de selectie, binnen SCW’23, maar ook jongens van buitenaf, of jongens die al eens bij een van de drie verenigingen speelden. Verder willen we ook weer een echt tweede elftal gaan samenstellen. Nu is dit een zogenaamd vriendenteam, waar ik als de nood aan de man is zeker uit kan putten, maar een ideale situatie is dat natuurlijk niet. Daar gaan we mee aan de slag, mede ook omdat we op termijn naar een hoger niveau willen.” 

JEUGDIG ENTHOUSIASME Die mogelijkheid ziet Kerkhof realistisch voor ogen. ,,Nu speelt wisselvalligheid in deze jeugdige groep nog een rol, maar voetballend en dat hebben we al vaak aangetoond, kunnen we met de besten mee. Daardoor zie je ook steeds meer mensen langs de lijn, die ook genieten van dat jeugdige enthousiasme. Het is ook superleuk om te zien, hoe de jongens het oppakken. Ook voor mij als trainer, ik kan nu echt met voetbal bezig zijn. De trainingsopkomst is fantastisch, de SCW-toekomst zeker ook. We doen het als club gewoon super!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie