Burgemeester Agnes Schaap op bezoek bij de 100-jarige heer Van Aller in zorgcentrum Beekdal in Heelsum.
Burgemeester Agnes Schaap op bezoek bij de 100-jarige heer Van Aller in zorgcentrum Beekdal in Heelsum. berrydereusfotografie.nl

Bloemen van burgemeester voor 100-jarige Bert van Aller

29 februari 2024 om 11:52 Overig

HEELSUM Bert van Aller is sinds zijn nieuwe heup, twee jaar geleden, gebonden aan een rolstoel. Daar is hij echter zeer mobiel en handig mee geworden en hij heeft nu al weer de nodige kilometers in de benen.

Bert is een lieve, kalme en vooral bescheiden man, die altijd met weinig tevreden is geweest. Dat is, zoals bekend, hét recept voor het bereiken van een hoge ouderdom. Het Latijnse ‘Semper Calm-an-dus’ (altijd rustig) is dan ook zijn persoonlijk ‘credo’. En ook ‘Qualis pater - talis filius’ (de appel valt niet ver van de stam), want zijn vader bereikte ook op deze wijze deze geweldige leeftijd.

Specifieke hobby’s heeft hij weliswaar niet, maar als dagbesteding en voor de sociale contacten ging hij tot een paar jaar geleden met zeer veel plezier naar het Wageningse Odensehuis. Af en toe een puzzel maken, figuren uit papier knippen en zijn krant lezen lukt nu nog steeds. Gezellig samen kijken naar oude filmbeelden van Utrecht of André Rieu doet hij ook graag. Daarnaast komen zijn kinderen hem regelmatig opzoeken voor een koffie met een praatje.

Bert van Aller kwam op 26 februari 1924 ter wereld in de Utrechtse Gansstraat, waar zijn grootvader vanuit Nijkerk in 1880 een broodbakkerij had gevestigd. Deze bakkerij stond model voor de jeugdboeken ‘In de Soete Suikerbol’ van W.G van der Hulst Sr. 

Bert was de oudste van zes kinderen, 4 jongens en 2 meisjes. Na zijn lagere school volgde hij het gymnasium en studeerde verder in ‘medicijnen’. Uiteindelijk specialiseerde hij zich in neurologie en psychiatrie.

In 1956 trouwde hij met de knappe domineesdochter Elisabeth van den Born, uit Amersfoort, die hij bij de Utrechtse studentenvereniging SSR had leren kennen. Als zenuwarts vestigde hij zich in 1962 met Elisabeth in de Wageningse wijk De Sahara en kreeg vier kinderen, twee zoons en twee dochters.

In 1973 werd hij gevraagd als geneesheer directeur voor het verpleeghuis ‘De Halderhof’ in Bennekom, waar hij tot aan zijn pensioen in 1986 werkte. In zijn werk gaf hij veel persoonlijke aandacht aan de bewoners en werd door het personeel erg gewaardeerd.

Na het overlijden van zijn Elisabeth verhuisde hij uiteindelijk door zijn hoge leeftijd naar verzorgingshuis Het Beekdal in Heelsum, waar hij nu alweer zo’n 3,5 jaar met liefde wordt verzorgd.

Afbeelding
Burgemeester Agnes Schaap op bezoek bij de 100-jarige heer Van Aller in zorgcentrum Beekdal in Heelsum.
advertentie
advertentie