Leden van Groenteam Weverstraat Hoog Oosterbeek bij de bloklindes.
Leden van Groenteam Weverstraat Hoog Oosterbeek bij de bloklindes. Gert Budding

Van ‘onkruid’ naar Weedsclub: Het groene gezicht van Oosterbeek’s vernieuwde straat

2 april 2024 om 20:59 Overig

OOSTERBEEK In 2018 werd het noordelijke deel van de Weverstraat in Oosterbeek gereconstrueerd. Aanleiding daarvoor was de wateroverlast waar de straat in het verleden regelmatig mee te kampen had. Gelijktijdig met de aanpak van die wateroverlast kreeg de karakteristieke Weverstraat ook een eigentijdse inrichting.

“De succesvolle reconstructie was het gevolg van een goede samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en aannemer. Dankzij die samenwerking zagen bewoners en ondernemers veel van hun wensen in vervulling gaan en kwam er ruimte voor extra groen en passend straatmeubilair”, vertelt Dirk van Uitert van Groenteam Weverstraat Hoog.

Voorwaarde van de gemeente was wel dat bewoners en ondernemers het beheer en onderhoud van extra groen en meubilair voor hun rekening zouden nemen. Daarom werd in 2019 het groenteam Weverstraat Hoog opgericht, dat sindsdien regelmatig met die klussen bezig is. “Zelf noemen we ons de Weedsclub, want wieden en schoffelen van ‘onkruid’ vormen een terugkerende activiteit.”

Intussen is er dankzij de Weedsclub op het pleintje bij Odin ook een watertappunt gekomen. “Voorlopig is dat het enige in de gemeente Renkum”, zegt voormalig wethouder Van Uitert.

Op de Weverstraat staat een aantal bloklindes. “Het snoeien vergt wel een speciale aanpak. Daarom zijn we blij met het aanbod van Wennekes-Everts&Weijman Groenvoorziening om het snoeiwerk van de lindes voor hun rekening te nemen.” Het sponsorbordje werd vorige week namens het bedrijf aan de Weedsclub overhandigd door Michel Wennekes en Anton Peters.

Afbeelding
advertentie
advertentie