'Het Waag-team': Margot de Valk, Eppo te Gussinklo, Inge Blom, Ellen van der Hoek (vlnr). Op de mat: Margreet Goldschmeding.
'Het Waag-team': Margot de Valk, Eppo te Gussinklo, Inge Blom, Ellen van der Hoek (vlnr). Op de mat: Margreet Goldschmeding. Dick Martens

De Waag alweer 25 jaar actief

2 maart 2022 om 15:26 Overig

‘Bewegen en actief herstellen staat bij ons centraal’

RENKUM ‘Hiep!, Hiep!, Hoera! Wij bestaan 25 jaar. Met die tekst worden dit jaar de inwoners van Renkum en omgeving ontvangen als zij ‘hun’ fysiotherapiepraktijk De Waag betreden. Een uitgebreid feestje zal er niet gegeven worden, maar dit heuglijke feit zal ook niet geheel geruisloos voorbijgaan. In de komende periode zullen sporters en patiënten verrast worden met een alleraardigst ‘jubileum-presentje’. Tijdens de lunch kijkt Inge Blom, samen met haar team terug op de ‘De Waag-historie’, maar zeer zeker ook naar de toekomst van de praktijk. ,,Op naar een volgend jubileum”, klinkt het dan ook in koor.

Dick Martens

,,Bewegen en actief herstellen van gezondheids- en participatieproblemen staat bij ons centraal. En we proberen de mensen, met dat wat wij doen, zo zelfstandig mogelijk weer te laten functioneren”, aldus Blom, hart- vaat en longfysiotherapeut. ,,Ook doe ik veel met patiënten met chronische aandoeningen, Covid en met zogenaamde ‘etalagebenen’. Blom werkt sinds 1 januari 1997, samen met Ellen van der Hoek en Margot de Valk in maatschap De Waag. ,,Wij zijn een innovatieve praktijk, die zeker ook een prettige sfeer uitstraalt en waar wij ons richten op de inwoners van Renkum en omgeving.” En ‘wij’ zijn naast Blom, Margreet Goldschmeding (Musculoskeletaal therapeut), Margot de Valk (Fysiotherapie, Haptotherapie en Oncologiefysiotherapie, Ellen van der Hoek (Fysiotherapie, neurorevalidatie- en Oedeemfysiotherapie), Eppo te Gussinklo (Fysiotherapie en Manuele therapie) en Ben Kuiper (Geriatriefysiotherapie). Een hecht team, dat zeker ook plezier en saamhorigheid uitstraalt. Dat blijkt wel  tijdens de gezamenlijke lunch. ,,De sfeer is prima en ons werk doen we vol passie en overgave”, aldus te Gussinklo, die het laatst het team is komen versterken. ,,Ook maken we veel gebruik van elkaars expertise, we versterken elkaar.”

Blom begon als waarneemster voor Els de Wit nog in het oude pand aan de Molenweg. ,,En ook nog onder de naam Fysiotherapie de Wit, maar na drie jaar hebben we een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam. De winnaar werd Cees Burgsteijn, die de naam ‘De Waag’ had bedacht, vernoemd naar de weegbrug die nog voor de oude praktijk lag. In 2019 zijn we verhuisd naar het nieuwe pand hier aan de Europalaan 98B, twee keer zo groot, waarbij we ons best hebben gedaan het hier zo leuk mogelijk, dus niet te medisch, in te richten. Met moderne trainingsfaciliteiten en een oefenzaal van maar liefst 120 m2, waar wij onder andere medische fitness aanbieden en ook ons ouderenproject ‘Blijf in je kracht’ uitrollen. Een nieuwe trend, om ervoor te zorgen dat onze ouderen door lekker te bewegen, zo lang mogelijk comfortabel zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarin zijn wij altijd wel voorlopers geweest. Ook zijn wij een Medipoint uitleenpunt voor het lenen, huren of kopen van zorg- en welzijnsproducten. Een stukje extra zorgverlening, wat ook erg gewaardeerd wordt. Leuk voor ons natuurlijk en een extra motivatie om op te gaan naar ons volgend jubileum.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie