gertbudding.nl
gertbudding.nl

3.700 Euro voor Oekraïne

5 april 2022 om 22:24 Overig

Sponsorloop de Airborneschool 

RENKUM Met de zonnige sponsorloop hebben kinderen van groep 1 tot en met 8 van de Airborneschool in Renkum hardgelopen voor de slachtoffers van Oekraïne. Zij zamelden het verrassende bedrag in van 3.700 euro.

“Op deze manier lieten de scholieren zien dat ze hart hebben voor de slachtoffers van de oorlog”, vertelt Arjanne van Leeuwen, directeur RDO, opgetogen en trots. Onder het oog van veel ouders en belangstellenden liepen de kinderen veel rondjes om zoveel mogelijk geld op te halen. De sponsorloop eindigde met een appeltje voor de dorst van Albert Heijn.”

Na een week geld ophalen en tellen werd in de foyer van de school aan de Bram Streeflandweg het bedrag bekendgemaakt. “Op zoveel geld had niemand gerekend”, zegt de directrice. “Het werd dan ook met luid gejuich door de kinderen ontvangen.” De ouders en andere sponsoren konden het geld behalve contant, ook digitaal storten, via een QR-code. De 3.700 euro is waarschijnlijk niet het eindbedrag, want de online collectebus staat nog steeds open en is te vinden op de Facebookpagina van de school.

advertentie
advertentie