Nieuw boek over lokale geschiedenis

9 mei 2022 om 23:04 Overig

Nieuw boek over lokale geschiedenis

OOSTERBEEK ‘Een geschiedenis van het Drielse Veer en die van de pachters Busch’ is de titel van het boek geschreven door Frans Busch, jongste zoon van de laatste pachter. Op zaterdagmiddag 14 mei zal de schrijver, in samenwerking met Stichting Drielse Veer, dit boek over de historie van deze eeuwenoude veerdienst presenteren en de eerste exemplaren overhandigen aan mevrouw Johanna Braakman-de Leeuw en de burgemeesters van de oevergemeentes Overbetuwe en Renkum.

In de familie van Frans Busch heeft het Drielse Veer een belangrijke rol gespeeld. Vanaf 1925 was zijn grootvader Johan Daniël pachter van de veerdienst. De laatste exploitant van de gierpont was Jo Busch, de vader van Frans. De laatste veerman van de gierpont was Frans’ oudste broer Jo. In 1966 werd het huidige voet- en fietsveer geopend.

Historicus Frans Busch is met zijn fascinatie voor en verbondenheid met het Drielse Veer bij uitstek de geschikte persoon voor het beschrijven van de rijke historie van de eeuwenoude veerdienst tussen Driel en Oosterbeek. En dat heeft na jaren van uitgebreid en zorgvuldig onderzoek geleid tot de publicatie van dit boek.

De genodigden verzamelen zich op zaterdag 14 mei om 13.00 uur op de veerstoep aan de Veerweg in Oosterbeek. Daarna is er een overtocht met het Drielse Veer. Tijdens die overtocht onthullen de burgemeesters van Overbetuwe en Renkum het bord ‘Vrienden van het Drielse Veer’.

Het boek telt 260 pagina’s, bevat tal van originele foto’s, kaartjes, ansichten en krantenartikelen. Het wordt eenmalig in beperkte oplage gedrukt en kost 23 euro. Te koop bij de schrijver via buschdrielseveer@gmail.com en bij lokale boekhandels.

advertentie
advertentie