De vrijwilligers van Oranje Nassau’s Oord en De Rijnhof genoten van het aangeboden buffet.
De vrijwilligers van Oranje Nassau’s Oord en De Rijnhof genoten van het aangeboden buffet. gertbudding.nl

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Overig

Vrijwilligers dragen bij aan leven vol kleur voor ouderen

REGIO Vrijwilligers van ZinZia van de locaties Oranje Nassua’s Oord en De Rijnhof zijn in het zonnetje gezet door directeur Hans Somer en zijn crew met een vorstelijk buffet als blijk van waardering. De toekomstvisie en missie volgden tijdens een toespraak elkaar snel op. “In de toekomst volgen nog nieuwe ontwikkelingen op Oranje Nassau’s Oord in Renkum en Rumah Kita in Wageningen”, liet Somer doorschemeren.

Gert Budding

In totaal heeft ZinZia over de Renkumse locaties 160 enthousiastelingen die zich zonder geldingsdrang inzetten voor de medemens. Voorafgaand schetste Somer de vrijwilligers een beeld in de toekomst. “De dorpen Renkum en Heelsum vergrijzen”, zei de directeur in de kapel op Oranje Nassau’s Oord.

“De zorgkosten worden steeds hoger, daarom is de inzet van vrijwilligers onontbeerlijk. Het vrijwilligerswerk draagt bij aan een leven met kleur voor onze ouderen.” Door corona moesten de vrijwilligersbijeenkomsten twee jaar noodgedwongen worden uitgesteld. “Maar voor wie je bent en voor alles wat je doet zijn wij je erkentelijk. Jullie zijn voor ons van onschatbare waarde”, sprak Hans Somer de aanwezigen hartstochtelijk toe. “Jullie maken net dat extraatje mogelijk waardoor onze bewoners een mooie dag beleven.”

Met in de ene hand een glaasje en de andere een gevuld bord eten werd vervolgens onderling kennisgemaakt in de ontvangstruimte van Oranje Nassau Oord. In juli wordt de schijnwerper gericht op vrijwilligers van Rumah Kita in Wageningen.

advertentie
advertentie