Anita van den Born en voorzitter Peter Snapper stoppen bij Ondernemersvereniging Renkum Centrum. “We kregen weinig feedback van winkeliers”
Anita van den Born en voorzitter Peter Snapper stoppen bij Ondernemersvereniging Renkum Centrum. “We kregen weinig feedback van winkeliers” gertbudding.nl

‘Afscheid van Renkum Centrum’

Overig

RENKUM Met een dankbaar woord van Bas van de Berg van Ondernemersvereniging Renkum Centrum, legden Anita van den Born en voorzitter Peter Snapper vrijdag in restaurant Chill hun functie officieel neer. Beiden Renkumers traden bijna drie jaar geleden als niet-ondernemers toe in de vereniging om meer activiteiten te ontplooien. Maar de actieve injecties kwamen te veel van één kant.

Bestuursleden stoppen bij winkeliersvereniging

Door Gert Budding

De ondernemers zijn dankbaar voor hun activiteiten. Hun taak was duidelijk. Mensen naar het dorp lokken, de koopkracht bevorderen. “Dat is in grote lijnen ook gebeurd”, opent voormalige voorzitter Peter Snapper, die evenals Anita van den Born met een dubbel gevoel de pijp aan Maarten geeft. “Maar we kregen weinig feedback van de winkeliers, het kan namelijk niet van één kant komen. Ook zij moeten inzet tonen en dat ontbrak in mijn ogen”, zegt Snapper, die niet het gevoel heeft aan een dood paard te hebben getrokken. “Het zijn prima mensen met individuele kwaliteiten, maar de samenwerking was te eenzijdig, niet optimaal”, zegt Van den Born, die er ook ontzettend veel tijd besteedde aan de ‘Dorpsstraat’.

“De winkeliers vormen geen team, werken individualistisch, te veel op zichzelf gericht”, zegt ondernemer Carlo Gertsen treffend en toont oprecht waardering voor het werk van Snapper en Van den Born.

“Je hebt winkeliers en ondernemers”, trapt Peter Snapper een open deur in. “Eerstgenoemden blijven veilig in hun winkeltjes en ondernemers kijken vooruit, naar de toekomst. Die insteek had er moeten zijn, dat was onze aanpak. Ik ben een ‘doener’ en wacht niet af. Pak direct de koe bij de horens. Onze voorgangers benaderden hun functie te formeel, soms moet je om mensen te activeren hen met fluwelen handschoen benaderen.”

Snapper en Van den Born hebben leuke activiteiten georganiseerd voor de Renkumse middenstand en gaven tijdens de feestdagen kleur aan het winkelcentrum. “Het blijkt dat de ‘loop’ er weer inzit. En dat gunnen we de zakenmensen ook.” Ze hadden meer gewild, maar de energie is vervlogen. “Het dorpsplein is in onze ogen te weinig gebruikt”, vult Van den Born aan. “Daar moet toch elke week een activiteit zijn.”

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Marcel Gerrist verruilt RVW voor De Hoven 27 jan, 19:28
Afbeelding
Davy Pröpper maakt comeback op oude nest 27 jan, 11:24
Afbeelding
Gratis menstruatiemiddelen 18 jan, 14:46
Afbeelding
107.500 mensen bezochten het Airborne Museum 18 jan, 14:45
Afbeelding
Dierenvoedselbank in nieuw pand 17 jan, 10:13
Afbeelding
Bloemen voor heldin Paula van den Born 11 jan, 10:53
Afbeelding
'Afscheid van Renkum Centrum' 11 jan, 10:51