Michel Louvet met de mascottes Max en Bas.
Michel Louvet met de mascottes Max en Bas. gertbudding.nl

Dierenvoedselbank in nieuw pand

Overig

RENKUM/WAGENINGEN Stichting Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe vierde zondag de feestelijke opening van de nieuwe locatie aan de Industrieweg in Wageningen. Na bijna zes jaar verlieten de Wageningers het oude nest aan de Hyacintenlaan. Trots overheerste bij de door hun zelf gerenoveerde en ingerichte locatie in de Nude. Het is de nieuwe voorraadkamer voor de locaties Ede, Rhenen en Renkum.

Gert Budding

De mascottes Max en Babs zorgden voor een warm onthaal, het voltallige bestuur zorgde voor een glaasje bubbels en gebakje met toepasselijke logo van de voedselbank. Bestuurslid Sandra Stokvis van De Dierenarts schetste aan de aanwezige een helder beeld hoe de noodzakelijke renovatie tot stand was gekomen. Het officiële moment was het doorknippen van een lint, iedereen kreeg vervolgens de gelegenheid voor het bezichtigen van het vernieuwde interieur. De vrijwilligers van de voedselbank glommen van trots. En terecht. Vele uren waren besteed aan de realisering dat door de leden werd gerealiseerd. “Het is een geweldig resultaat geworden waar we buitengewoon trots op zijn”, zegt Michel Louvet, een van de oprichters van Stichting Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe, die ook genoot van de friet met snacks en drankje. “In mei 2022 hebben we ons oog laten vallend op dit pand waar vooralsnog de voorzieningen zich beperkte tot minimaal. Er was geen afvoer, stroom en water”, vertelt Louvet. “Toen ik het pand de eerste keer betrad zag ik direct het grote plaatje en wist dat het met veel werk een geweldige locatie kon worden. Wat we zelf konden doen hebben we als team samengedaan en specialistische zaken moesten we uitbesteden aan professionals die ons bovendien een warm hart hebben toegedragen.”

Op de centrale locatie in Wageningen is de ruimte ingericht voor ontvangst. “Hier werken we met een nieuw concept, mensen die bij ons ondersteuning komen ophalen voor hun huisdieren krijgen hier het gevoel alsof ze in een dierenwinkel binnen stappen. Door de inrichting van de ruimte hopen wij de drempel nog lager te maken”, legt Michel Louvet uit. De tweede ruimte is bestemd voor opslagruimte en er is een ontvangstruimte voor potentiële donateurs met de kantine.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Marcel Gerrist verruilt RVW voor De Hoven 27 jan, 19:28
Afbeelding
Davy Pröpper maakt comeback op oude nest 27 jan, 11:24
Afbeelding
Gratis menstruatiemiddelen 18 jan, 14:46
Afbeelding
107.500 mensen bezochten het Airborne Museum 18 jan, 14:45
Afbeelding
Dierenvoedselbank in nieuw pand 17 jan, 10:13
Afbeelding
Bloemen voor heldin Paula van den Born 11 jan, 10:53
Afbeelding
'Afscheid van Renkum Centrum' 11 jan, 10:51