Diane de Kruijf en wethouder Daniëlle van Bentem ondertekenen de intentieverklaring.
Diane de Kruijf en wethouder Daniëlle van Bentem ondertekenen de intentieverklaring. Berry de Reus

Herontwikkeling terrein Pro Persona

14 maart 2023 om 20:38 Overig

WOLFHEZE De herontwikkeling op het terrein van Pro Persona in Wolfheze is een stap dichterbij. Vorige week zetten Pro Persona en de gemeente Renkum hun handtekening onder een gezamenlijke intentieovereenkomst. In de overeenkomst leggen beide partijen afspraken vast om goed, zorgvuldig en gedragen tot een uitvoerbaar plan te komen. 

De afspraak is dat de gemeente zorgt voor een dorpsvisie voor Wolfheze, die de kaders schetst voor alle toekomstige ontwikkelingen in Wolfheze. Daarna maakt Pro Persona een gebiedsvisie voor het Pro Persona-terrein, die past binnen die dorpsvisie. 

De komst van honderden woningen betekent veel voor het dorp en de gemeente, laat wethouder Daniëlle van Bentem weten. “Het is een enorme impuls voor de woningmarkt in de gemeente. Dat we op deze schaal woningen bij kunnen bouwen, is nog niet eerder voorgekomen.” 

Juist vanwege die grote schaal, is het goed om met en voor het hele dorp tot een visie te komen, zijn de wethouder en Diane de Kruijf, directeur Strategisch Vastgoed bij Pro Persona, het met elkaar eens.”Het dorp wordt straks bijna een keer zo groot. In de dorpsvisie beschrijven we, samen met inwoners, wat nodig is om Wolfheze leefbaar te houden. Voor de inwoners van nu en de inwoners van straks.”

Voor het opstellen van de dorpsvisie wordt een intensief participatietraject doorlopen. Daarvoor is het platform OnsWolfheze gestart, waar inwoners meer informatie kunnen vinden. Ze kunnen daarvoor terecht op www.onswolfheze.nl of in de gelijknamige app.

In de gebiedsvisie voor het terrein van Pro Persona staan straks de kaders voor de herontwikkeling. Concreet gaat dat over de locaties waar wat gebouwd mag worden, welke voorzieningen er komen, hoeveel woningen en voorzieningen er komen, waar plek is voor groen en natuur en ook hoe het verkeer de nieuwe wijk in- en uitrijdt. De Kruijf: “We willen samen met dorpsbewoners en zorgpartners een inclusief park maken van het Pro Persona-terrein. Daarom zijn we heel blij met de manier waarop we nu samen werken aan de visie voor een toekomstbestendig dorp. Het wordt een omgeving waarin dorpsbewoners, ondernemers, verenigingen, cliënten en medewerkers van Pro Persona en zorgpartners op een prettige manier kunnen wonen en verblijven.”

De gemeenteraad zal besluiten over zowel de dorpsvisie, als gebiedsvisie. De verwachting is dat de raad de dorpsvisie na de zomer kan bespreken. Later dit jaar volgt nog de gebiedsvisie. Als de raad instemt met beide visies, kan een begin gemaakt worden met het bestemmingsplan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie