Aandachtig laat wethouder Danielle van Bentem zich voorlichten door de scholieren.
Aandachtig laat wethouder Danielle van Bentem zich voorlichten door de scholieren. gertbudding.nl

Kinderkunst Project

31 mei 2023 om 12:44 Overig

RENKUM Woensdag is officieel het Kinderkunst Project, een onderdeel van de Kunstroute, geopend door wethouder Danielle van Bentem. Liefst 555 portretten werden door evenzoveel basisscholieren van groep vijf tot en met acht gemaakt en pronken nu in het MFC Doelum.

Daarvoor moest Danielle van Bentem met twee jeugdige kunstenaars in spé een papierwand intrappen. Vervolgens kreeg ze een smiley en goedkeuring van haar eigen portret met een lachende uitdrukking. De foyer van het multifunctionele Doelum zat tot aan de nok vol met trotse kinderen en uiteraard ouders. 

“Voorheen was het Kinderkunst Project gestoeld op een wedstrijd met prijzen. Daar zijn we echter van afgestapt”, zegt Engel-Tjenk Vos, voorzitter van Stichting Kunst in de Zes Dorpen. 

“We vinden namelijk dat elk kind trots mag zijn op haar kunstwerk en dat publiekelijk mag tonen. Voor het eerst hebben we de kunstwerken, portretten, opgehangen in Doelum.” Stiekem hoopt Engel-Tjenk Vos dat kinderen bevangen zullen raken van het kunstenaarschap. Aan de tentoonstelling was ook een puzzeltocht in Doelum georganiseerd. Schut Papier uit Heelsum schonk de scholieren het benodigde kunstenaarspapier. Op 1 juni wordt de Kunstroute geopend in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Afbeelding
Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie