Anne-Marie Willems (links) en Bregje van Hout hopen dat er veel mensen 'lekker komen dansen', op de benefietavond van de Sorptimistclub Bennekom & Beekdal.
Anne-Marie Willems (links) en Bregje van Hout hopen dat er veel mensen 'lekker komen dansen', op de benefietavond van de Sorptimistclub Bennekom & Beekdal.

‘Kom lekker met ons dansen’

8 november 2023 om 09:01 Overig

REGIO Onder het motto ‘Lets Dance’ organiseert Sorptimistclub Bennekom en Beekdal op 25 november een benefietavond in de Oosterbeekse Concertzaal. De livemuziek wordt er verzorgd door de coverband ‘Groove United’. De kaartopbrengst zal geheel ten goede komen aan de goede doelen projecten van de Soroptimistclub. Dat zijn dit jaar de Wereld Vluchtelingendag en The Girl Movement. Bregje van den Hout en Anne-Marie Willems, beiden lid van de uit 30 leden bestaande Sorptimistclub Bennekom & Beekdal (’Bij ons draait het om actie!’), kijken alvast verlangend uit naar het dansfeest.

Dick Martens

,,Het gaat een groot feest worden”, aldus Bregje, nu al laaiend enthousiast. ,,Ik wil daarom iedereen oproepen om 25 november 2023 rood omcirkeld in de agenda te zetten. De Concertzaal, die voor ons ook gratis ter beschikking wordt gesteld, zal dé plek worden waar jong en oud gaan samenkomen voor een onvergetelijke avond vol muziek, dans en plezier. Groove United, een negenkoppige partyband, zal het dak eraf blazen met een repertoire dat de dansvloer zal laten bruisen. Dus: ‘Let’s dance!’.” De  avond begint om 20.00 uur en de ticketprijs is € 15, jongeren tot 18 jaar betalen € 10.  De goede doelen, waarvan er jaarlijks twee worden uitgezocht, zijn dit jaar dus ‘Wereld Vluchtelingendag’ en ‘The Girl Movement’, een netwerk van maar liefst 120 meiden en jonge vrouwen die onder andere gezondheidsvoorlichting organiseert voor Eritrese meiden en vrouwen.” 

De datum van het concert, 25 november is niet een ‘zomaar’ gekozen datum. ,,Het is de start van de internationale campagne ‘Orange The World’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes”, legt Anne-Marie uit. ,,Dit jaar is het thema ‘veiligheid overal en altijd’. In Bennekom kleuren dan de toren van de RK-kerk, de muziekkoepel aan het Van Slootenplein, kasteel Hoekelum en het gebouw van fysiotherapiepraktijk Lagerwey Van Dartel, tussen 25 november en 10 december, oranje. Daarom is ook onze poster oranje.”

Voor tickets en meer info: www.soroptimistenbennekombeekdal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie