De firma Hooijer Renkum maakte het terrein waar 'Park Heteren' wordt gerealiseerd, 'bouwrijp'.
De firma Hooijer Renkum maakte het terrein waar 'Park Heteren' wordt gerealiseerd, 'bouwrijp'. Collectie Hooijer Renkum B.V.

Mooi project voor Hooijer Renkum

8 november 2023 om 14:33 Overig

Coen Hooijer: Wij maakten Park Heteren bouwrijp

RENKUM Op een steenworp afstand van een natuur- en recreatiegebied aan de rand van het Betuwse dorp Heteren, wordt door de Amsterdamse projectontwikkelaar Solvast Ontwikkeling een duurzaam woningbouwproject gerealiseerd: ‘Park Heteren’. ‘Het Park’ ligt landelijk en wordt omringd door natuur en bestaat uit vier verschillende deelgebieden waarbij elk deelgebied een geheel eigen karakter heeft. Totaal worden er 18 vrijstaande en duurzame woningen gerealiseerd op kavels van 850 tot 1.850 m2 en 8 sociale duurzame huurwoningen. De firma Hooijer Renkum B.V. maakte het terrein ‘bouwrijp’

Dick Martens

In het voortraject heeft Hiele Infra B.V. uit Overloon diverse sloopwerkzaamheden uitgevoerd op het voormalige Nioo (Nederlands Instituut voor Ecologie) -terrein op deze locatie. ,,Hiele Infra B.V. heeft ons, Hooijer Renkum, benaderd om als partner en bekende aannemer in de omgeving de handen ineen te slaan en gezamenlijk het project ‘Bouwrijp maken Park Heteren’ aan te nemen”, licht Coen Hooijer toe. ,,Tijdens de aanbesteding kwamen Hooijer Renkum samen met Hiele Infra als economisch gunstigste aanbieders uit de bus.” Vanaf eind juni 2023 zijn Hooijer Renkum en Hiele infra bezig met het bouwrijp maken van het gehele terrein. ,,Solvast Ontwikkeling had de nadrukkelijke wens het gehele terrein in één keer bouwrijp te maken voor haar kopers. Dat hebben we kunnen realiseren. Het terrein was erg overwoekerd met diverse grassen en onkruid. Om het terrein toegankelijk te maken zijn deze groensoorten gemaaid en geklepeld. Daarnaast heeft er een kleine bodemsanering plaatsgevonden, zijn de infra- en bouwwegen aangelegd. En kan er met de nieuwbouwwoningen worden gestart. Voor Hooijer Renkum is dit wederom een mooi resultaat binnen de gemeente Overbetuwe geworden.” Sinds een aantal jaren is Hooijer Renkum dus ook bekend geworden in Overbetuwe. 

,,Wij realiseerden er inmiddels al projecten zoals: ‘Nieuwbouw E.M.M. Randwijk’, ‘Aanleg openbare speeltuin Driel, ‘Onderhoud Pompgemalen’ en nu dus ook het bouwrijp maken van ‘Park Heteren’. Voor ons als Hooijer is het dan ook al geen uitdaging meer werk binnen deze gemeente aan te nemen, maar juist een uitdaging om als Renkumse aannemer gezien te worden en gezien te blijven in de Gemeente Overbetuwe. Op deze manier willen we langdurige relaties aangaan en kwaliteit bieden als kennisintensieve partner.” Het heuglijke feit werd vorige week gevierd. In aanwezigheid van betrokkenen zoals werknemers van Hooijer en Hiele en Solvast-directeur Victor Corbey werd er geproost op de goede samenwerking en het afronden van project ‘Bouwrijp maken Park Heteren’ en het mogelijk maken van de start van de bouw van de woningen. Daarbij waren ook directeur van Hooijer, Derkjan Hooijer die het ‘Hooijer-stokje’ in 2019 overnam van Karel Hooijer, die ook een kijkje kwam nemen. Vanuit ‘de politiek’ was Wijnte Hol, wethouder van de gemeente Overbetuwe aanwezig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie