Leden van Heelsums Harmonie labelen een papiercontainer.
Leden van Heelsums Harmonie labelen een papiercontainer. gertbudding.nl

Ludiek idee Heelsums Harmonie

13 november 2023 om 21:38 Overig

HEELSUM Om het concert van Heelsums Harmonie op 16 december in het MFC Doelum stevig onder de aandacht te brengen, heeft muziekvereniging Heelsums Harmonie een even ludiek als noodzakelijk plan bedacht. “We hielden zaterdag een donateursactie waar we op alle oud papier containers in het dorp Heelsum een label hebben gehangen”, zegt Stefan van Caldenberg opgetogen. Hij is penningmeester van de ondernemende muzikale vereniging.

“Al decennia halen we op de tweede zaterdag van de maand in het dorp oud papier op. Dat is onbetwist een aanvullende inkomstenbron voor de vereniging”, vertelt Van Caldenberg van de bijna 100-jarige vereniging. “Met het aanbrengen van de labels op de blauwe containers willen we inwoners van Heelsum enthousiasmeren om donateur te worden. Het wordt dan een win-win situatie, want met het aanbrengen van het label vestigen we meteen de aandacht van het concert in Doelum.”

Van Caldenberg is duidelijk: “We zijn deze toch wel ludieke actie gestart om meer donateurs en inwoners te bewegen om de vereniging te steunen. De kosten zijn immers gestegen en de afgelopen jaren is ons bestand met donateurs afgenomen, dus dalende inkomsten. Het is dus tijd voor actie.”

Leuke bijkomstigheid is dat de labels aan de papiercontainer hangen en als inwoners het label weg willen gooien dat het direct in de container kan. “En die legen we dan met evenveel plezier de maand erop. Dus zelfs met het weggooien van het label steunen de inwoners ons”, trapt Van Caldenberg zonder veel moeite een open deur in.

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie