Afbeelding

Politie zoekt meisje na brute mishandeling: Beelden vrijgegeven in Renkumse zaak

20 november 2023 om 11:12 Overig

RENKUM De politie zoekt dringend naar een meisje dat op 15 augustus een 16-jarig meisje in Renkum (Gelderland) heeft mishandeld. Er zijn onherkenbare beelden van de verdachte gedeeld op sociale media, en ze krijgt een week de tijd om zich te melden. Als dat niet gebeurt, worden herkenbare beelden getoond in het opsporingsprogramma Plaats Delict, zo meldt de politie op Instagram. De mishandeling, die op het schoolplein aan de Hogenkampseweg plaatsvond, is gefilmd.

Op de beelden is te zien hoe twee meisjes het slachtoffer, dat op dat moment op haar scooter zat, aanvielen. Een van hen trok haar aan haar haren van de scooter en sloeg en schopte haar in het gezicht. De politie heeft inmiddels gesproken met het eerste meisje, maar is nog op zoek naar de tweede verdachte, die het slachtoffer “meer dan tien keer in het gezicht” stompte terwijl ze op de grond lag en zich niet kon verweren.

De verdachte wordt geschat op ongeveer 16 jaar oud, heeft lang, donker haar en een licht getinte huidskleur. Op de bewuste dag droeg ze een grijze trui met capuchon, een lichtkleurige joggingbroek met logo’s en zwarte sneakers met een witte zool. De politie roept mensen die haar denken te herkennen op om contact op te nemen via 0800-6070. Het is een zorgelijke situatie, en ik hoop dat het slachtoffer de steun krijgt die ze nodig heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie