Het nieuwe Veluwezoomer GraanGeluk won de zilveren medaille in de categorie Flavoured bier met herbs & spices (kruiden en specerijen).
Het nieuwe Veluwezoomer GraanGeluk won de zilveren medaille in de categorie Flavoured bier met herbs & spices (kruiden en specerijen).

Mondiale prijs voor streekbier

27 november 2023 om 15:16 Overig

REGIO De Stichting GraanGeluk en Stadsbrouwerij Wageningen hebben weer een wereldmedaille gewonnen bij de Brussels Beer Challenge 2023. Het nieuwe Veluwezoomer GraanGeluk met drie streekgranen (spelt, zwarte emmer en zomergerst) en tevens gedroogde biologische klaproos en korenbloem won de zilveren medaille in de categorie Flavoured bier met herbs & spices (kruiden en specerijen). Najaar 2020 wonnen ze ook al een wereldmedaille, toen zelfs goud voor Gelders GraanGeluk in de zwaarste categorie Best Specialty Beer (onder de 7 procent).

De jaarlijkse Brussels Beer Challenge wordt algemeen erkend als één van de belangrijkste mondiale bierwedstrijden. De eerste prijs in de categorie ‘op smaak gemaakt bier’ ging naar een Chinese brouwerij, de derde naar een Franse. In 2020 won GraanGeluk zelfs van het Nederlandse La Trappe Puur (Swinkels), die toen samen met het Belgische Timmermans zilver won.

Voor het in Renkum en Arnhem gevestigde GraanGeluk en initiatiefnemer Marcel van Silfhout is het een prachtig bewijs dat het in Nederland kan om met onbespoten agro-ecologische geteelde streekgranen tot topproducten te komen. En het is natuurlijk een bekroning voor het ambachtelijke vakmanschap van de Wageningse meesterbrouwers Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing van Stadsbrouwerij Wageningen.

GraanGeluk is inmiddels flink gegroeid. Van de eerste hectare op het Wageningse Westbergveld naar zo’n 70 hectare op en om de hele Veluwezoom, maar inmiddels ook elders in Gelderland en Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie