Kinderboek Nuna
Kinderboek Nuna Vattenfall Solar Team

Pepijn Lanen en Vattenfall Solar Team lanceren kinderboek over zonneauto Nuna

15 september 2021 om 16:57 Zakelijk Deel je nieuws

“Hoog tijd dat we ons beeld over auto’s bijstellen”

Vandaag de dag zien we veel elektrische auto’s op straat en dat zullen er in de toekomst alleen maar meer worden. Wat volwassenen aan kinderen leren over auto’s is echter niet met de tijd meegegaan. Met het vandaag gelanceerde kinderboek ‘Nuna’ wil het team dit beeld veranderen.

Het Vattenfall Solar Team bestaat uit studenten van de TU Delft. Elk jaar ontwerpen en bouwen ze een zonneauto, genaamd Nuna, waarmee ze aan races meedoen. Zeven maal werden ze al wereldkampioen. Jaarlijks bezoekt het team basisscholen om kinderen te enthousiasmeren over techniek en te informeren over het belang van duurzaamheid. Daar bleek dat kinderen nog altijd een verouderd beeld hebben van auto’s. Het geluid van een auto omschrijven ze nog steeds als ‘vroem’ en in tekeningen komt er standaard een wolkje uit de uitlaat. Onderzoek bevestigde dat beeld.

Daarom besloot het team om het eerste kinderboek te maken met een auto op zonne-energie als held. Voor het verhaal schakelden zij de hulp in van Pepijn Lanen, ook bekend als zanger van ‘De Jeugd van Tegenwoordig’, columnist én kinderboekenschrijver. Daarmee hopen ze het kinderbeeld van auto’s te moderniseren.

Nuna

In ‘Nuna’ wordt de gelijknamige hoofdrolspeler een held als zij de strijd aangaat met de allesverwoestende Fossylo, een auto die een hele stad vervuilt met zijn uitstootwolken en daarmee Nuna’s energie probeert weg te nemen. De levendige en tot de verbeelding-sprekende illustraties zijn gemaakt door Saša Ostoja. Ze weerspiegelen op een speelse en creatieve manier het vermakelijke verhaal uit de pen van Lanen.

Gratis te downloaden als E-book en luisterboek

Om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met ‘Nuna’ is het verhaal kosteloos te downloaden als E-book en luisterboek. Er is ook een beperkt aantal exemplaren gedrukt. Die worden verdeeld onder diverse scholen en bibliotheken. Daarnaast schenkt de Vattenfall Foundation een mooi aantal boeken aan Stichting Sintvoorieder1 als sinterklaascadeau voor kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.

Download hier het boek: https://vattenfallsolarteam.com/kinderboek 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie