Afbeelding

Winkelcentrum De Weerd bestaat 50 jaar

7 februari 2023 om 11:25 Zakelijk

DOORWERTH Dubbel feest in Doorwerth. Het winkelcentrum De Weerd bestaat 50 jaar. Bakkerij Cock en Wil Aalders was de eerste winkel die zich vestigde en viert dus ook een feestje. Cock Aalders verkocht de kwalitatief hoogstaande bakkerij aan Bas en Lesley van Leersum uit Renkum. Zij zijn één jaar geleden een verbintenis aangegaan met Joost Mekking uit Bennekom: nu Mekx Brood.

“De uitstraling van een lokale bakkerij en het ambacht blijft zoals vijftig jaar geleden”, zegt Van Leersum trots, die de zaak in 2008 op zijn naam zette. In deze feestmaand verschijnen producten zoals mokkabrood en ananas delta’s vanuit het begin met het originele recept van Cock Aalders. De continue veranderingen en moderniseringen staan nog steeds garant voor een chique bakkerij met klandizie uit wijde omtrek.

Gelijktijdig met de verbouwing in 2013 veranderde Van Leersum de naam in de Seelse Bakker. “Verwijzend naar de dorpen Doorwerth en Heveadorp met het Seelbeek-dal”, memoreert Bas van Leersum helder. Op precies 9 februari 1973 opende het jonge ondernemende echtpaar Cock en Wil Aalders uit Vlaardingen de bakkerij. Bas van Leersum dook in de geschiedenisboeken. “Er lag volop perspectief in het nieuwe winkelcentrum, Doorwerth zou namelijk uitgroeien naar een dorp met 10.000 inwoners. Cock Aalders leverde kwaliteit en won vele wedstrijden, zijn oliebollen waren onevenaarbaar. Drie keer achtereen viel hij hiermee in de prijzen bij zijn vakorganisatie”, weet Van Leersum, die succesvol de zaak van zijn leermeester Aalders overnam. “De laatste twee jaar werken we veel samen met banketbakkerij Mekking in Bennekom. Dat heeft ertoe geleid dat nu ook in Bennekom Mekx Brood, tegenover banketbakkerij Mekking, een winkel is gerealiseerd”, zegt Van Leersum. In september 2022 werd de naam Mekx Brood geïntroduceerd. Met locaties in Doorwerth en Bennekom, met een ambachtelijk assortiment. “Dat wil niet zeggen dat er geen gebak wordt verkocht, dat wordt nu alleen geleverd door banketbakkerij Mekking”, vertelt Van Leersum, die altijd in de nachtelijke uren zijn brood verdiende en door de jaren heen ontzettend veel heeft geïnvesteerd in zijn bakkerij.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie