de sportkantine op de grens van dorp en natuur is toe aan een opknapbeurt
de sportkantine op de grens van dorp en natuur is toe aan een opknapbeurt Ellen Ninaber

Zondag 14 november boekenmarkt bij Wodanseck in Wolfheze ten bate van renovatie

30 oktober 2021 om 21:55 Activiteiten Deel je nieuws

WOLFHEZE Op de grens van natuurgebied de Reijerscamp en het dorp Wolfheze ligt het clubgebouw van sv Wodanseck. Hier zal zondag 14 november een gezellige boekenmarkt worden georganiseerd. Ook wandelaars zijn van harte welkom voor soep, broodjes en zelfgebakken taart en koek.

De collectie boeken zal jong en oud aanspreken, want er is voor iedere interesse en leeftijd genoeg te vinden. Van kinderboeken en stripboeken tot bijzonder antiquariaat. Van recente bestsellers tot receptenboeken en thrillers waarmee je de winter wel doorkomt mochten we ingesneeuwd raken. De opbrengst is bestemd voor het opknappen van Wodanseck.

De club staat al 49 jaar bekend als een vereniging met een ongedwongen en gezellige sfeer waar iedereen elkaar kent en erbij hoort. De voetballers onderhouden zelf de velden die er fantastisch bijliggen. Het clubgebouw is na zoveel jaren toe aan een opknapbeurt om ook voor de komende generaties inwoners aantrekkelijk te zijn.

Ieder dorp heeft ruimtes nodig waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Wodanseck wil die functie vervullen. Een plek zijn waar iedere Wolfhezenaar een reden heeft om graag te komen. Voor sport en beweging, en zeker ook voor gezelligheid en ontmoeting. Het clubgebouw heeft veel mogelijkheden voor meervoudig gebruik. Een opknapbeurt en verduurzamende aanpassingen zullen de ruimte daarvoor geschikt maken.

‘Inclusiviteit’ zit de club in het bloed. De vereniging heeft verschillende keren plezierig samengewerkt met lokale instellingen als Pro Persona, Het Schild, de basisschool en andere organisaties. De voetballers namen onmiddellijk jonge vluchtelingen onder hun hoede toen die tijdelijk in Wolfheze kwamen wonen. Tijdens de eerste corona lockdown werd een supermarkt geholpen met vakken vullen en bij ouderen klusjes verricht. Dit voorjaar is een Slow Sports groep gestart voor vrouwen van 60+ en dit initiatief bleek zo populair dat de gemiddelde leeftijd inmiddels flink gezakt is.

We hopen op een goede opkomst zondag 14 november (10.00-16.00 uur, Duitsekampweg 45). De richtlijnen van het RIVM zullen nageleefd worden.

advertentie
advertentie