Bezoekers en de Renkumse Zwemclub (RZC) kunnen al maanden niet terecht in het bad en moeten uitwijken naar andere plaatsen.
Bezoekers en de Renkumse Zwemclub (RZC) kunnen al maanden niet terecht in het bad en moeten uitwijken naar andere plaatsen. gertbudding.nl

Zwembad Doelum wordt gerepareerd

22 januari 2024 om 17:35 Overig

RENKUM Er is goede hoop dat het zwembad in het multifunctioneel centrum Doelum op 1 mei in gebruik kan worden genomen. Zoals bekend knapten de tegels spontaan los en waren er lekkages. Om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen, sloot algemeen manager Mark van Wijk het bad.

Bezoekers en de Renkumse Zwemclub (RZC) kunnen al maanden niet terecht in het bad en moeten uitwijken naar andere plaatsen. “We hopen, zonder tegenvallers, op 1 mei het zwembad weer in gebruik te nemen”, laat Van Wijk in een schriftelijke verklaring weten. “Het is na de eerste sloopwerkzaamheden een behoorlijke puzzel geweest wat de beste manier is om alles zodanig te repareren voor een garantie van dertig jaar. Daartoe was het nodig om verschillende onderzoeken uit te voeren om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de oorzaken van de lekkages en het springen van de vloertegels. Op basis daarvan is een herstelplan gemaakt”, legt Mark van Wijk uit en geeft daarbij aan dat dit de belangrijkste reden is dat er zo’n lange tijd zit tussen de sluiting in september en de verwachte opening begin mei.

Begin januari hebben Paul Charlier, projectmanager van Mertens, en het bestuur van Doelum overeenstemming bereikt over het herstelplan en de wijze waarop de reparaties zullen plaatsvinden. Zij werden bijgestaan door adviesbureau Solid Services. “In de eerste fase zijn de tegels van de perrons verwijderd. Na droging zullen de dekvloer, waterkeringen en tegels opnieuw worden aangelegd. Vervolgens wordt het zwembad gevuld, het water gereinigd en langzaam opgewarmd”, legt Van Wijk uit. Tijdens het herstel van de tegels rondom het zwembad zal Mertens in de gaten houden of de vloeren van de kleedkamers voldoende drogen. “Mocht dat niet het geval zijn, dan zal in de zomerperiode (tweede fase) ook van deze ruimtes de tegelvloer vervangen moeten worden. Het zwembad blijft dan wel open”, is de hoopvolle gedacht van algemeen manager Mark van Wijk.

Afbeelding
Afbeelding
Op 1 mei hoopt algemeen manager Mark van Wijk het zwembad na reparaties te kunnen openen.
advertentie
advertentie