Foto: Wim Kluvers

Open Monumentendag cultuurwandeling Wolfheze

WOLFHEZE - In het weekend van 12 en 13 september is het weer Open Monumentendag. Wil je leren hoe de vormen in het landschap bij Wolfheze de cultuurhistorie laten zien? Loop dan mee met de boswachter van Natuurmonumenten tijdens de cultuurwandeling ‘Leren van het landschap in en rond Wolfheze’.

Even ten zuiden van het dorp Wolfheze ligt het gelijknamige natuurgebied Wolfheze. Wandel langs machtige Wodanseiken, stokoude dennen, voormalige landbouwgronden, golvende heideveldjes en de Heelsumse beek. Een natuurgebied met een rijke cultuurhistorie. Hier liggen duizenden jaren oude grafheuvels, een middeleeuwse wildwal en de fundamenten van een oud kerkje.

De cultuurwandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Oude Kloosterweg 1 in Wolfheze en duurt ongeveer twee uur (4,5 kilometer). Aanmelden voor deze excursie is verplicht en kan via www.nm.nl/cultuurwandeling-wolfheze. Koop van tevoren online een kaartje, doe stevige schoenen aan en neem warme kleding en/of regenkleding mee. Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Honden mogen helaas niet mee.

Het aantal deelnemers voor deze excursie is beperkt tot 16 personen. Vol is vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden