Foto: Rico van Houten

Burgemeester Renkum opent klimtoestel Bernulphusschool Oosterbeek

Oosterbeek - Op dinsdag 22 september opende Agnes Schaap, burgemeester van de gemeente Renkum, het nieuwe klimtoestel van Kindcentrum Oosterbeek. Ook Julot Hulsebos, de kinderburgemeester van de gemeente was bij de opening aanwezig. De burgemeester knipte het lint door op het klimtoestel, waarna Julot en Isabella (winnaar ontwerpwedstijd) de glijbaan in gebruik namen. De opening van het klimtoestel markeerde de start van het verder vergroenen van het schoolplein. 

Sponsorloop
De opening van het klimtoestel was tevens de start van een crowdfundingactie. Twee subsidieverstrekkers, Robbie Bouwmeister van de Rabobank Arnhem e.o. en Hanneke van Hulten en Chantal Driehuizen, vertegenwoordigers van de Stichting kinderkledingbeurs Oosterbeek, overhandigen een cheque. De leerlingen van Kindcentrum Oosterbeek gaan zelf ook geld ophalen en doen dat op 30 oktober door middel van een sponsorloop. Via de site ”Groen voor Gelderland” kan er vanaf vandaag gedoneerd worden: http://bit.ly/groenspeelplein  

Boomstammen, houtsnippers, avonturenbos
Het project “Groen Speelplein” zorgt voor een complete vergroening van het schoolplein; voor zowel leerlingen als voor de buurt. De grijze tegels maken plaats voor boomstammen, houtsnippers, uitdagende hoogteverschillen en een groen speeltoestel van natuurlijke materialen. Het is de bedoeling om op het schoolplein een amphitheater, een avonturenbos, een kleuterplein en een peuterplein te realiseren. Als het benodigde geld bijeen is, zal begin 2021 met de verdere aanleg worden gestart. Naast de Rabobank en de Stichting kinderkledingbeurs hebben de provincie Gelderland en de gemeente Renkum een bijdrage toegezegd.

Buitenlokaal met diertjes & planten
Het kindcentrum heeft een prachtige ligging in de natuur, tussen het gemeentehuis en de bosrand in het bovendorpse deel van Oosterbeek. Een aantal ouders stak de koppen bij elkaar en nam het initiatief om de buitenruimte van de school spannender en uitdagender te maken. De uitkomst was een schets van een groen schoolplein die een praktische en afwisselende mix moest worden van speeltoestellen en vrije ruimte. Beleving en uitdaging voor alle leeftijden stonden daarbij voorop. Op deze manier moet het schoolplein veel meer worden dan een pauzeplaats of een overblijfplek. Het resultaat is een speel- en leerlandschap en een soort buitenlokaal met diertjes, planten, struiken en bomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden