<p>Rdichem-invaller Thomas Swart kroonde zich met zijn fraaie gelijkmaker tot &#39;Man of the Match&#39;. Foto: Gert Budding</p>

Rdichem-invaller Thomas Swart kroonde zich met zijn fraaie gelijkmaker tot 'Man of the Match'. Foto: Gert Budding

'Gouden Wissel' Thomas Swart Redichems gevierde man

Voor Redichem leek de tweede nederlaag op rij een feit. Tegenstander VV Dieren leidde, diep in de tweede helft, comfortabel met 0-2. Maar ‘gouden wissel’ Thomas Swart zette de wedstrijd op zijn kop. Eerst speelde hij een belangrijke rol bij de Heelsumse aansluitingstreffer, een eigen inzet van Dieren-verdediger Norbert van Engelenburg, om zich vervolgens tot ‘Man of the Match’ te kronen, door kort voor tijd de niet meer verwachte gelijkmaker binnen te knikken (2-2).

Door Dick Martens

HEELSUM - De gelaatsuitdrukking van de doelpuntenmakers, na afloop van de wedstrijd, verraadde wie de morele winnaar was. Van het gezicht van tweevoudig doelpuntenmaker van de gasten, Teun van Uum, was de teleurstelling af te scheppen, terwijl het gezicht van invaller Swart straalde. ,,Een lekkere invalbeurt”, lachte de rijzige spits. ,,Hoewel ik natuurlijk altijd in de basis wil beginnen, is het als je als invaller in het veld moet, altijd goed om op deze manier belangrijk te zijn voor je ploeg en dan met je doelpunt toch nog een punt uit het vuur kan slepen.” Swart kwam bij een 0-1 stand binnen de lijnen. Even later moest hij lijdzaam toezien, dat Dieren de score verdubbelde. ,,Daar gaan we weer dacht ik. Maar gelukkig viel snel daarna de 1-2 en kon ik kort voor tijd de gelijkmaker inkoppen.” Zelfkritisch als hij is, verbaasde hij zichzelf ook, dat hij zowel bij de aansluitingstreffer en ook bij de gelijkmaker ‘koppend’ van waarde was. ,,Ik heb wel de lengte, maar niet altijd de kopkracht. Nu raakte ik de ballen wel goed en vooral bij de gelijkmaker, kon ik nu wel kracht zetten en vloog de bal fraai binnen.” Swart keek ook al met een knipoog naar de volgende wedstrijden. ,,Misschien heb ik het de trainer nu wel extra moeilijk gemaakt, door te laten zien hoe ik van waarde kan zijn. Maar het belangrijkst vandaag was, dat ik een belangrijke bijdrage heb kunnen leveren aan het gelijkspel. Want ik denk dat niet veel mensen dit nog verwacht hadden.”

Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop, want de thuisclub had lang geen recht op ook maar een punt. De gasten domineerden de wedstrijd en legden ook de geroutineerde pijlers waar de ploeg van trainer Maarten Kerkhof op steunt, aanvoerder Fabian Mösle, Paul Dorland en Nando Kersten, ‘aan de ketting’. ,,Toch speelden wij, na die sof van vorige week, een stuk beter”, aldus aanvoerder Fabian Mösle, de kersverse vader van zoon Tijs, die comfortabel liggend in de kinderwagen alvast sfeer kwam proeven. ,,Wij creëerden voor rust wel wat kansjes, maar Dieren was voetballend beter. Maar ondanks de 0-2 die na rust nog valt, zijn wij niet bij de pakken neer gaan zitten. Op karakter zijn we doorgegaan en die strijd, met dank ook aan Thomas, die direct een belangrijk aanspeelpunt werd en ook nog eens scoorde, leverde dat ons toch nog een punt op.” Ook trainer Kerkhof was blij met het op de valreep toch nog veroverde punt. „Dit hadden we even nodig. Een opsteker, waarbij we veerkracht en karakter hebben getoond.”

Redichem na 2-0 achterstand in slotfase toch nog naar 2-2

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden