<p>De nationale selectie van Japan actief in Doorwerth. (foto: gertbudding.nl) </p>

De nationale selectie van Japan actief in Doorwerth. (foto: gertbudding.nl)

(Foto: )

Nationaal elftal Japan in Doorwerth

Maandag streek de nationale voetbalploeg van Japan in Doorwerth neer. Uit het vliegtuig stapten verdeeld over enkele dagen in totaal 56 personen, waarvan 21 spelers. Japan is bijna een jaar, mede door corona, niet actief geweest. Komende week spelen zij oefenduels tegen Ivoorkust en Kameroen op een geheime plek in Nederland.

Door Gert Budding

DOORWERTH – Dat Japan juist Nederland heeft uitgekozen voor een langdurig trainingskamp ligt volgens Fletcher Football manager Oury Shem-Tov voor de hand. “Bijna alle Japanse geselecteerden spelen in de Europese competitie, en Nederland ligt centraal”, is de duidelijke uitleg. “Dan is het aan mijn de taak om die ploeg binnen te halen, zij komen overigens in november weer terug.” Bij aankomst op het sportpark De Waaijenberg wordt de kleinschalige aanwezige Nederlandse pers, tegen over een batterij Japanse persvertegenwoordigers, netjes opgevangen en geregistreerd. Aan twee zijden van het veld mag gefilmd en gefotografeerd worden. De trainingen zijn maandagmiddag, elke dag wordt er geoefend op het hoofdveld van Duno, niet bepaald pittig. Het afronden op het doel vonden de spelers prachtig. De nationale selectie van Japan heeft vier teammanagers en een legertje trainers en begeleiders. “Vrijdag en zaterdag arriveerde er al een ploeg die het voorbereidende werk deed in Doorwerth”, zegt Oury Shem-Tov. “Ik heb veel ploegen meegemaakt, maar de Japanners zijn uitermate correct en zeer gedisciplineerd. Zij hebben ook begrip voor onze coronamaatregelen.” Kantine beheerster Grada Kreuzen vult aan. “Voor het weekend voordat de staf en selectie arriveerden, was er al een ploeg Japanners in Doorwerth die filmopnamen maakte van de bosrijke omgeving. Zij dekte ook de reclameborden af met plastic.”

Dat de selectie in Doorwerth verblijft is groot nieuws in Japan. “Daar kijken elke dag miljoenen mensen op televisie naar”, zegt Oury Shem-Tov die eraan toe voegt dat de nationale teams van Ivoorkust en het damesteam van Estland ook binnenkort bij Fletcher hotels te gast zijn.

“Vrijdag en zaterdag arriveerde er al een ploeg die het voorbereidende werk deed in Doorwerth”, zegt Oury Shem-Tov. “Ik heb veel ploegen meegemaakt, maar de Japanners zijn uitermate correct en zeer gedisciplineerd.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden