<p>Kevin Sissing had een geduchte tegenstander aan Duno speler Jochem Jansen die later rood kreeg. Foto: gertlbudding.nl </p>

Kevin Sissing had een geduchte tegenstander aan Duno speler Jochem Jansen die later rood kreeg. Foto: gertlbudding.nl

(Foto: )

Duno laat enorme scoringskansen liggen

Op basis van werklust had hoofdklasser Duno zeker een puntje verdiend. Maar de beslissende pass tegen Scherpenzeel ontbrak. Sterker, zelfs bijna vijftien minuten tegen tien bezoekers lukte het de ploeg van Anoush Dastgir niet om de winst te pakken: 0-1.

Door Gert Budding

DOORWERTH – De wil om te winnen was zeker aanwezig bij Duno, maar de intelligentie om de achterhoede van Scherpenzeel te verontrusten, was niet aanwezig. Feit is dat de bezoekers zaterdag in Doorwerth hun eerste punten behaalden, maar konden dat door de corona niet uitbundig vieren. Het duel werd zonder publiek gespeeld. Naast een handjevol gele prenten aan beide zijden kregen Scherpenzeel speler Rozema en Jochem Jansen van Duno de rode kaart voorgeschoteld. In de laatste fase van de strijd kwam Duno beter in beeld en was op jacht naar de gelijkmaker.

Opvallend was dat bij Duno laatste man Wilco den Hartog vaak de aanvallen werden opgezet. Het duurde doorgaans voordat de bal in het zestienmetergebied van Scherpenzeel belandde. Halverwege de eerste helft kwam Scherpenzeel op 0-1.

Nehkomi Veldt gaf het verlossende tikje. Daarvoor had doelman Patrick ter Mate enkele goede reddingen verricht. Het rommelde in de achterste linie van de ploeg uit Doorwerth, dat was duidelijk hoor- en merkbaar. Onvrede gesteund op frustratie voerde de boventoon. Het jagen op een treffer mislukte steeds. Jochem Jansen maakte een grove overtreding en moest het veld verlaten.

Scherpenzeel oefenmeester Jurgen Schefczyk (tactisch sterk met enkele aanpassingen tijdens het duel), Mike Peters (stugge verdediger) en spits Kevin Sissing (twee jaar Duno), hij stond aan de basis van het enige doelpunt, waren enkele jaren geleden nog in dienst van zaterdag eerste klasser Bennekom en deden Duno de das om op het doorweekte sportpark De Waaijenberg.

Bladerend in de presentatiegids van Duno, vroeg een bestuurslid van Scherpenzeel aan Richard Vacquier Droop, met enorme grijze haardos, hoelang hij al voorzitter is. Zestien jaar antwoordde Droop mompelend. ‘Zestig jaar?’ vroeg het bestuurslid en kreeg de lachers op zijn hand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden