<p>DKOD-trainer Jaap Jochems wil met het eerste team nog een jaar vlammen, daarna kiest de ambitieuze trainer zijn eigen weg.</p>

DKOD-trainer Jaap Jochems wil met het eerste team nog een jaar vlammen, daarna kiest de ambitieuze trainer zijn eigen weg.

(Foto: Dick Martens)

DKOD staat voor een cruciaal seizoen

Ondanks de Coronacrisis ging de veldcompetitie van de korfballers enige weken geleden van start. Natuurlijk onder toepassing van de inmiddels bekende regels, maar de laatste week ook daar zonder toeschouwers langs de lijn. Dat was ook bij DKOD niet anders, echter daar kwam het eerste team niet binnen de lijnen. Gelukkig zal het team wel deelnemen aan de zaalcompetitie. Jaap Jochems legt ‘het waarom’ uit. Ook laat hij zijn licht schijnen over zijn sportieve toekomst, maar ook over die van ‘zijn’ club, die hij niet zonder pijn in zijn hart omschrijft als: ‘zorgelijk’.

Door Dick Martens

RENKUM – Nadat Jochems de training van de C-jeugd heeft afgesloten en voor hij de selectie onder handen gaat nemen, schuift hij in MFC Doelum aan. ,,Ik ben met de groep, in de zaal, al enige weken bezig. We trainen een keer per week en in die trainingen zit een geleidelijke opbouw, waarbij we toewerken richting de eerste oefenwedstrijden. Omdat wij niet op het veld spelen hebben we daar de ruimte voor. Die hebben we ook nodig, omdat we toch wel lang hebben stilgelegen. ,,Ik heb het wel gemist, maar voor het veld konden we geen team op de been brengen.” Ook ‘het zaalteam’ was nog lang geen zekerheid, maar na veel praten en het scheppen van wat voorwaarden, slaagde ‘het korfbaldier’ er toch in om in ieder geval dit seizoen nog aan de bak te kunnen. Er gaat gespeeld worden in de voor DKOD nieuwe klasse 3C. ,,Dat is wel jammer. In eerste instantie waren we ingedeeld in een poule met veel derby’s tegen onder andere ECKA, Arena en Keizer Karel. De bond heeft dat helaas gewijzigd. Nu moeten we veel reizen, richting Overijssel en de polder. Een sterke poule waarin we lekker willen meedraaien, met een prima groep.” Een groep die veel gelijkenissen vertoont met de selectie waar Jochems vorig seizoen over kon beschikken. ,,Alleen Kim van Breukelen is niet meer beschikbaar. Daartegenover staat de terugkeer van Ruud van de Vegte en Rico Derksen. Nieuw zijn Twan Goossens en Dinant Lagerweij. Een groep met een winnersmentaliteit.” Het was echter geen vanzelfsprekendheid, dat er een eerste team op de been zou worden gebracht. ,,Een voorwaarde van de groep was een keer per week trainen en dan alleen in de zaal spelen. Dat kon en mocht. Maar het zal voor het merendeel van de groep wel het laatste jaar zijn. Ja, een cruciale fase voor de club. Er wordt door bestuur en TC achter de schermen al wel gewerkt aan eventuele samenwerkingsverbanden met clubs in de buurt. Ik denk dat dat niet anders kan.” Jochems zal dan ook afscheid nemen van ‘zijn’ club, want hij wil zeker verder als ambitieuze korfbaltrainer. ,,Vorig jaar informeerden er al clubs bij mij, maar toen korfbalde ik zelf nog. Maar na mijn kruisbandblessure, waarvan ik aardig ben hersteld, is het zelf korfballen over en richt ik mij op het trainersvak. Daar wil ik absoluut in verder. Helaas kan dat niet meer bij DKOD.”

Er staat een groep met een winners-mentaliteit

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden