<p>Nilay K&uuml;lci van Renkum voor Elkaar is gecharmeerd van nieuw jeugdhome aan de Groeneweg. Foto: gertbudding.nl </p>

Nilay Külci van Renkum voor Elkaar is gecharmeerd van nieuw jeugdhome aan de Groeneweg. Foto: gertbudding.nl

(Foto: )

De jeugd krijgt aandacht in Renkum

Er worden stevige stappen gemaakt richting een nieuw jeugdhome in de Broedplaats Renkum aan de Groenweg waar een verzameling kleine bedrijven gevestigd zijn. Er is in de voormalige Ursulaschool nog beperkte ruimte over en vorige week was er een inloop dag. En dat stemt tot volle tevredenheid bij Nilay Külci, stuurgroep lid Renkum voor Elkaar.

Door Gert Budding

RENKUM - Jongeren hebben in het dorp weinig bewegingsruimte en treffen elkaar daarom vaak op het Europa- en Dorpsplein en bij het multifunctioneel centrum Doelum. “We zijn officieel nog niet gestart aan de Groeneweg, vorige week was er een inloopdag. Het is vooralsnog een proef, kijken of er belangstelling is van de jongeren voor die locatie”, zegt Nilay Külci die ook deel uitmaakt van het Huis van Renkum en Stimenz en Onderdak. “We hadden deze locatie al langer op het oog en hadden van dit onderkomen al eerder gebruik willen maken. Maar door de ontwikkelingen met de Poort van Doorwerth, de gemeente wil deze locatie afstoten, was onze focus daarop gericht. Daardoor werden de ontwikkelingen van het jeugdhonk aan de Groenweg gedwongen opgeschort.” Ilja de Vries en Lenie Diepenbroek dragen zorg voor de nieuwe ontwikkeling in Renkum.

Ook in en rond het MFC Doelum is er sprake van hinder, overlast. Het personeel moet daar vaak als oppasser spelen. Ouders van kinderen die zwemles krijgen volgen door de ramen de verrichtingen van hun kroost. Maar schrikken soms van de omgeving. ‘Andere kinderen die buiten spelen bij Doelum steken gewoon een sigaretje op’, liet een bezoeker zich ontvallen.

De gemeente Renkum en Doelum willen in samenwerking met een bewonersinitiatief een pumptrack realiseren bij Doelum. De gemeente Renkum toucheerde van de provincie 15.000 euro subsidie. Een pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en skatepark met een diversiteit aan sportieve mogelijkheden en wordt gebouwd voor verschillende leeftijdsgroepen die tegelijk gebruik kunnen maken.

De Bennekommer Marlon van der Burg (schoolmaatschappelijk werker en CJG)) komt samen met Guido Dankerlui (jongerenwerker) en Wieneke Seekles (schoolmaatschappelijk werker), beiden uit Ede, Renkum voor Elkaar versterken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden