<p>Dinant Lagerweij en Chiara Geutjes van BLR en Hans Kap van het Sport- en Beweegteam Renkum bedachten een fraaie Bootcamp-route.</p>

Dinant Lagerweij en Chiara Geutjes van BLR en Hans Kap van het Sport- en Beweegteam Renkum bedachten een fraaie Bootcamp-route.

(Foto: Dick Martens)

Oproep premier Rutte leidt tot Renkums beweeginitiatief

‘Werk zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar het werk als het echt niet anders kan’. Dat was een van de dringende adviezen van premier Mark Rutte aan de Nederlandse bevolking tijdens het persmoment van dinsdag 27 oktober. Dit ter voorkoming van nog strengere maatregelen om de Corona-crisis het hoofd te kunnen bieden. Het zorgde, op ruim 110 kilometer oostwaarts, voor gefronste wenkbrauwen bij Hans Kap, buurtsportcoach bij het Sport- en Beweegteam Renkum. Hij vroeg zich hardop af op welke manier hij ervoor kon zorgen om ‘Renkumers’ nog meer in beweging te krijgen in deze moeilijke tijd. De oplossing kwam snel en leverde, na één telefoontje, een fraai ‘beweeginitiatief’ op.

Door Dick Martens

RENKUM - Aan de andere kant van de lijn was het Chiara Geutjes die direct kon inspelen op Kaps vraag, of zij het idee om ‘Renkum nog meer in beweging te gaan krijgen’, mede vorm kon gaan geven. Geutjes was op 17 februari jongstleden gestart met haar Bootcamp & Lifestylecenter Renkum, kortweg: BLR. In die hoedanigheid tekende zij met nog een aantal sportaanbieders en instellingen, waaronder ook het Sport- en Beweegteam Renkum, onlangs ook het Renkums Sportakkoord, dat een impuls moet geven aan de samenwerking met verschillende partners. ,,Ik was toevallig net bezig om een dergelijk initiatief op te gaan starten, toen Hans belde”, blikt ze terug op ‘het telefoontje’. ,,En binnen een dag hadden we ons idee al vorm gegeven.” Het werd een laagdrempelige bootcamproute. ,,We hebben twee routes bedacht. Een van 3,5 kilometer en een wat langere van 5,5 kilometer. De start en finish zijn bij MFC Doelum en het voert de deelnemers door Renkum en op de langere route ook nog een stukje door Heelsum”, vult Kap aan. ,,Onderweg zijn er diverse stops waar oefeningen of een kleine workout kan worden gedaan. Die staan op door ons aangebrachte bordjes. Je bent dan een uur of anderhalf uur lekker in beweging, waarbij wij het ook belangrijk vonden dat iedereen het op zijn eigen niveau kan doen, hardlopend of wandelend. We hebben ook gekeken of er voldoende verlichting is. Het is een leuk parcours, waarbij je jezelf ook constant kunt verbeteren en uitdagen.” De Bootcamp-routekaarten kunnen gratis worden aangevraagd via: www.lifestylecenter-chiara.nl

Zo leidt ‘Corona’ ook tot mooie creatieve initiatieven. ,,Natuurlijk zijn wij als Sport- en Beweegteam en is ook Chiara met BLR constant bezig met de vraag ‘wat kan en mag nog wel’ en hoe geven we dat op een verantwoorde manier vorm. Dit idee sluit daar volgens ons supergoed bij aan. We hebben echt de handen ineengeslagen. Het is ook een mooi voorbeeld voor andere organisaties hoe je met beperkte middelen toch wat moois van de grond kunt krijgen. Geld kost het niet, wel wat tijd, maar dat was het probleem niet. Beiden vinden we het leuk en is het ook onze passie om dergelijke plannen uit te kunnen voeren. Als het aanslaat kunnen we er een duurzame en permanente beweegroute van gaan maken.”

Mooie actie van Sport- en Beweegteam Renkum en BLR

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden