<p>Niet de heren maar de meiden van Redichem, de club heeft vijf damesteams, leven zich heerlijk uit in onderlinge partijtjes op het kunstgrasveld. Foto: gertbudding.nl </p>

Niet de heren maar de meiden van Redichem, de club heeft vijf damesteams, leven zich heerlijk uit in onderlinge partijtjes op het kunstgrasveld. Foto: gertbudding.nl

‘Trainingen nu een beetje gekunsteld'

Het is genoegzaam dat het door corona barre tijden zijn voor de amateurvoetbalverenigingen. Er wordt een flinke aanslag gepleegd op de flexibiliteit tijd van de speler, technische staf en de verantwoordelijke besturen die nauwelijks inkomsten genereren.

Door Gert Budding

RENKUM - Het enige wat de clubs momenteel kunnen zijn gerichte trainingen in kleine groepjes met de stringente maatregelen. Maar niet elke vereniging maakt gebruik dat er wekelijks enkele uurtjes getraind mag worden.

Redichem oefenmeester Maarten Kerkhof is vooral duidelijk. “Wij trainen niet”, start het voetbaldier bij uitstek. “Het lijkt me gezien waar we heen willen door de corona in Nederland, niet echt de bedoeling. Toch komen er overal personen vandaan naar het sportpark. Dan gaat het volgens mij niet goed. Zo min mogelijk reis beweging was toch de bedoeling?”, zegt Maarten Kerkhof. “En daar houden we ons bij Redichem aan tot we weten dat weer met de competitie mogen starten.”

Maar bij zondag vierde klasser RVW druipt het enthousiasme ervan af, zegt oefenmeester Peter van den Borden. Hij hoeft de spelers niet te activeren om ook nu de voetbalschoenen aan te trekken. “Natuurlijk hakt de corona maatregelen erin”, weet Peter van den Borden. “Maar ik bespeur een groot enthousiasme bij de spelers om wekelijks in groepjes van vier te trainen.”

Hoofdklasser Duno verkeert ook in een corona impasse en kan in feite ook geen kant op. Toch probeert trainer Anoush Dastgir het groepsbelang te laten prevaleren door onderling contact te houden. Voorzitter Richard Vacquier Droop legt uit. “Ik heb het schema nog niet gezien, maar ik verwacht dat de selectie groep snel start en in beperkte mate aan de gang gaat. Dus voornamelijk in viertallen oefenen, ja dat kan lastig worden met ruim twintig contractspelers.”

Twee weken geleden startte CHRC met de training. “Dat doen we in groepjes van vier, voornamelijk conditioneel met afgebakende vakken en groepjes met dezelfde kleur de gehele training”, vertelt trainer Bob Jansen.

‘Pass- en afrondvormen kunnen prima. Spelers kunnen niet omkleden sportpark. De opkomst is prima, maar niet iedereen vindt de training even leuk, maar het is voor trainers lastig om nu steeds uitdaging in de vormen te leggen.’

‘Zo min mogelijk reisbeweging was de bedoeling’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden