<p>Mark Koenderink volop in actie op het Wilhelminasportpark. Foto: gertbudding.nl </p>

Mark Koenderink volop in actie op het Wilhelminasportpark. Foto: gertbudding.nl

(Foto: )

Wedstrijden Redichem op YouTube kanaal

Derde klasser Redichem kan zich moeiteloos meten met de meest innovatieve regionale sportverenigingen. Eerste elftalspeler Mark Koenderink was een paar weken geleden aan het stoeien met zijn videoapparatuur. Nu gaan jeugdwedstrijden via een YouTube kanaal live de lucht in. Veel personen bekeken de wedstrijden thuis.

Door Gert Budding

RENKUM – Ook Redichem voorzitter Koen Beenen is razend enthousiast. Er werd snel een veilig steiger geplaatst aan de rand van het kunstgrasveld op het Wilhelminasportpark voor de overdekte cameraopstelling. “Mark is bij Redichem verantwoordelijk voor alle digitale communicatie en bedacht een plan”, start Beenen. “Een mooi initiatief, het is natuurlijk leuker dat jeugdwedstrijden op het sportpark bekeken kunnen worden. Maar dat gaat helaas niet door de corona.” Mark Koenderink kwam met de oplossing. “Hij richtte een YouTube kanaal in, waar ouders, grootouders, broertjes en zusjes ook de wedstrijd thuis via YouTube kunnen volgen.”

De Corona crisis heeft een behoorlijke impact op de amateursport. Niet alleen sportief maar ook op het totale verenigingsleven. Eerst waren toeschouwers al niet meer welkom op het sportpark en daarna werd de competitie stil gelegd.

Redichem heeft met respect voor door de overheid gestelde corona maatregelen op zaterdagen onderlinge wedstrijden voor jeugdteams georganiseerd. “Zo kunnen de jeugdspelers een sportieve invulling aan de zaterdag blijven geven.”

Zaterdagmorgen was de eerste jeugdwedstrijd via YouTube een feit en werd direct al door veel personen bekeken. “Een prachtige innovatieve oplossing om de interactie en verbondenheid binnen de vereniging te houden”, zegt Koenen Beenen die denkt dat straks ook de wedstrijden van het eerste elftal uitgezonden en opgenomen kunnen worden. Voor oefenmeester Maarten Kerkhof een ideale manier om de duels te evalueren.

Via digitale media van Redichem is de informatie over wedstrijdprogramma te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden