<p>De Sint arriveerde enkele weken geleden in de haven van Smurfit Kappa Parenco. (foto: gertbudding.nl )</p>

De Sint arriveerde enkele weken geleden in de haven van Smurfit Kappa Parenco. (foto: gertbudding.nl )

Toch sinterklaasfeest voor kinderen

Door de coronamaatregelen is de Sinterklaas intocht in Renkum en Heelsum niet mogelijk. Voor het jaarlijks grootse onthaal op de Veerstoep is echter een alternatief gevonden.

Door Gert Budding

RENKUM -  De innovatieve stichting Sinterklaas Renkum en Ondernemersvereniging Unicum uit Heelsum hebben een prima plan bedacht voor de kinderen.

Op 22 november zal de Sint in MFC Doelum met zijn gevolg aanwezig zijn. De intocht heeft zonder kinderen en ouders stiekem al plaats gevonden. Een paar weken geleden verscheen de goedheiligman met de boot plots in de haven van Smurfit Kappa Parenco, aan de Rijn. Daarvan zijn professionele filmopnamen van gemaakt en die zullen in Doelum worden vertoond.

De Sint komt ondanks corona dus wel in Renkum in eendrachtige samenwerking met de Heelsumse ondernemingsvereniging. Daarvoor kwam disco Piet, alias Dennis van de Peppel, met een strak plan en nodigt kinderen uit voor een bezoek aan Sinterklaas over enkele weken.

De benodigde toegangskaarten zijn gratis verkrijgbaar voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. “In zeven opeenvolgende shifts van ongeveer dertig minuten kunnen kinderen samen met de Sint zijn verjaardag vieren”, zegt Dennis van de Peppel maar voegt er nadrukkelijk aan toe. “Helaas kunnen ouders niet mee naar binnen, er mogen namelijk maar dertig kinderen in de zaal.”

Voor huishoudens met kinderen van drie jaar is er de mogelijkheid om apart in de sporthal plaatsen te reserveren op de tribune. “Op die manier bieden wij de ouders toch de mogelijkheid om met het gezin naar binnen te kunnen.” Vanwege de beperking in zitplaatsen vraagt Van de Peppel om met één volwassene te komen.

Gratis kaarten verkrijgbaar op website: www.sinterklaasinrenkum.nl

De benodigde toegangskaarten zijn gratis verkrijgbaar voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Kijk voor meer informatie op de website: www.sinterklaasinrenkum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden