<p>Voor de DKOD jeugd wordt een vriendjes en vriendinnetjesdag georganiseerd.&nbsp;</p>

Voor de DKOD jeugd wordt een vriendjes en vriendinnetjesdag georganiseerd. 

(Foto: Dick Martens)

Bij DKOD wordt aan de jeugd gedacht

‘Het was in het voorjaar van 1932 toen een aantal mensen in Heelsum met het idee liepen om een korfbalvereniging op te richten’. Een strofe uit het jubileumboek, dat bij het 75-jarig jubileum verscheen. De daad werd in april 1932 bij het woord gevoegd, al bleek het vinden van een naam nog het grootste struikelblok. Toen kwam ‘ineens’ Jo van den Brink met het voorstel de vereniging ‘De Korf Ons Doel’, afgekort DKOD, te gaan noemen. Een naam die anno 2020 nog altijd en inmiddels dus al 88 jaar, symbool staat voor de vereniging die inmiddels Sportpark Wilhelmina verruilde voor een kunstgrasveld in de voortuin van MFC Doelum, waar ook de zaalwedstrijden en trainingen afgewerkt worden. De club maakte pieken en dalen mee, maar bestaat nog altijd. Hoewel het seniorenkorfbal tot twee teams is gereduceerd, bloeit de jeugdafdeling nog wel degelijk. Maar nieuwe leden zijn natuurlijk welkom. Om dat te bewerkstelligen is er op 14 november een’ vriendjes en vriendinnetjes training’.

Door Dick Martens

,,Natuurlijk speelt Corona ook een grote rol, op dit moment”, legt Coen Hooijer, een van de animatoren van de bijzondere trainingsdag, uit. ,,We wilden het onaangename, de minimale gelegenheden dat er wat voor de jeugdleden kan worden georganiseerd, met het aangename verenigen, dus kijken wat er nog wel kan en mag. Op dit moment kunnen ze alleen maar trainen en dat doen ze fanatiek, met complimenten aan de trainers. De jeugdafdeling is echt groeiende en dat willen we ook zien door te trekken. Daarom die ‘vriendjes en vriendinnetjes training’. Gelukkig was de TC (Technische Commissie) ook direct enthousiast.” Dat wordt bevestigd door René van Veenendaal, die onlangs de TC als ‘korfbalouder’ is komen versterken. ,,We wilden niet opnieuw de trainers belasten en al snel kwam het idee om oud-spelers te benaderen.” Een gouden greep bleek al snel. ,,We hebben de toezeggingen van Raymond Soerjonotokoesoemo, Gertilde Hooijer, Manon Jansen, Jako van der Kolk, Mark van Ballegoijen, Stefan Vorage, Twan Goossens, Chiara Geutjes, Estera Zwiesereijn, Leonie van Vught en Sharon Mulder.”

Ook Hooijer zelf, die weliswaar momenteel hoofdtrainer is bij Sparta in Nijkerk, zal een van de oud-spelers zijn, die de gasttrainingen gaan verzorgen. ,,Het wordt een dag om onze jeugdleden te enthousiasmeren en te laten zien, ook aan hun ouders, dat er aan hen gedacht wordt in deze voor iedereen zo moeilijke tijd. Alles gebeurt binnen de regelgeving van het RIVM, helaas zonder publiek.” Hoewel er binnen en buiten de club soms wat kritisch wordt gesproken over het voortbestaan van de club, ziet Hooijer kansen, ook in deze coronatijd. ,,Het is ook een tijd om na te denken hoe je je kunt verbreden en zeker bij de jeugd gebeurt dat al. In praktisch alle leeftijdscategorieën hebben we twee teams. En ik ben ervan overtuigd, dat onze jeugdleden, die één vriendje of vriendinnetje mogen meenemen, zeker laten zien hoe leuk korfbal is.” Dat moet dan gaan gebeuren onder het motto: ‘De Kinderen Ons Doel. Voor meer info: www.dkod.nl

Coen Hooijer ziet zeker toekomst voor ‘zijn’ DKOD

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden