<p>Baanmanager Gerd-Jan Toonen en de golfpro&#39;s Michael Versteege, Bart Pons en Fred Mol (vlnr) daagden elkaar al uit op de Toptracer.</p>

Baanmanager Gerd-Jan Toonen en de golfpro's Michael Versteege, Bart Pons en Fred Mol (vlnr) daagden elkaar al uit op de Toptracer.

(Foto: Dick Martens)

De Toptracer is een echte golfsensatie

HEELSUM - De novembermaand kenmerkt zich tot nu toe door uitgelezen fraai herfstweer. Het nodigt mensen in deze toch moeilijke coronatijd uit tot het zo veel mogelijk opzoeken van de natuur, de buitenlucht. Als dat ook nog eens gecombineerd kan worden met sportief bezig zijn, dan ervaar je dat toch als ‘een lichtpunt’. Zo gebeurt dat zeker ook bij Golfclub- en de Golfschool Heelsum. Hoewel er momenteel individueel of met tweetallen gegolfd mag worden, weerhoudt dat de leden niet daar gretig gebruik van te maken. Niet alleen door ‘in de baan’ de holes aan te vallen, maar zeker ook op de driving range, waar de Toptracer Range is geïnstalleerd en inmiddels ook in gebruik is genomen. Een innovatief systeem waarmee elke bal die geslagen wordt, ook wordt gemeten.

Door Dick Martens

Enthousiast daarover zijn zeker ook golfpro van Golfschool Heelsum Bart Pons en baanmanager van Golfclub Heelsum, Gerd-Jan Toonen. ,,In deze moeilijke tijd, waren wij in de gelukkige omstandigheid, dat er nog wel gegolfd mocht worden”, legt Toonen, die per 1 januari 2020 de functie van baanmanager bekleed, uit. ,,We hebben twee maanden helemaal stilgelegen, maar daarna kon en mocht er weer gespeeld worden. De periode van ‘niet kunnen spelen’ hebben de greenkeepers benut om de baan in perfecte staat te brengen. De baan heeft er dan ook nog nooit zo mooi bijgelegen. De enige restrictie is, dat er geen wedstrijden gespeeld mogen worden, er geen gastspelers kunnen spelen en ons clubhuis dicht is. Hoewel er wel ‘Koffie To Go’ te verkrijgen is en ook afhaalmaaltijden.”

Ook bij de Golfschool is het nog altijd bedrijvig. ,,De individuele lessen gaan gewoon door, de groepslessen hebben we wel even moeten parkeren”, vult Pons aan. ,,Toch is er nog altijd ruimte voor nieuwe leden en starten we de komende periode een actie op, om nog meer mensen kennis te kunnen laten maken met de golfsport. Wij doen dat, als golfschool, samen met de golfclub. Gert-Jan heeft een verleden als golfpro, dus wij zitten als golfschool snel met hem op één lijn, dat bevordert de samenwerking. Ik kan wel zeggen, dat wij op dit moment ‘briljant’ samenwerken. Ook willen we de omslag maken van individuele lessen naar meer en meer groepslessen. Daar zal de introductie van het Toptracer-systeem, zeker toe bijdragen. Wij zijn de vijfde golfschool in Nederland die het hebben. Ik weet zeker, dat we daar ook een jongere doelgroep mee aan gaan trekken. Het werkt ook via een app en je kunt je meten met vrienden, clubleden, maar ook met de beste spelers van de wereld. Het zorgt voor uitdagingen, alles wordt gemeten en er zitten ook veel spelvormen in. We kunnen alles visueel maken door de resultaten te projecteren op schermen in het clubhuis, maar ook op zogenaamde leader-bords op de website. Ook kan je straks 18 holes spelen op de grootste golfbanen van de wereld. We hebben 12 plaatsen op de driving range en weten nu al dat het een succes gaat worden.”

Voor info: www.golfschoolheelsum.nl/golfschool

Samenwerking met Golfclub Heelsum is ‘briljant’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden