Kinderen die zich wegcijferen


<p>Marith Visser (rechts) werden evenals Remi Bakker en Valerie van Aalst totaal overrompeld door het bezoek van burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Julot Hulsebos.</p>

Marith Visser (rechts) werden evenals Remi Bakker en Valerie van Aalst totaal overrompeld door het bezoek van burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Julot Hulsebos.

(Foto: )

Kinderen die zich wegcijferen

Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, 20 november, zijn in de gemeente Renkum voor het eerst kinderlintjes uitgereikt. Coronaproof ontvingen Marith Visser, Valerie van Aalst en Remi Bakker de unieke onderscheiding uit handen van burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Julot Hulsebos. Andere leden van de kinderlintjes-beoordelingscommissie waren ‘aanwezig’ met een videoboodschap.

RENKUM - De lintjes zijn een initiatief van Remi Bakker, de eerste kinderburgemeester van Renkum.

Vergelijkbaar met de normale lintjes die in april uitgereikt worden, zijn kinder- en jongerenlintjes bedoeld voor kinderen die zich bijzonder hebben ingezet voor een goed doel. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.

Burgemeester Agnes Schaap is trots op de drie jonge helden. “Het is zo geweldig om te zien dat jonge mensen zoveel hart voor anderen en de wereld hebben. Hartverwarmend om te zien en te horen wat zij betekenen. Allemaal hebben ze de lintjes dik verdiend”

Marith Visser 

Marith Visser (10) uit Renkum staat altijd klaar voor een ander. Ze helpt haar oma bijvoorbeeld graag mee in het Huis van Renkum, brengt koffie rond en maakt een praatje. In het voorjaar, tijdens de eerste coronagolf, maakte ze mooie narcissen voor eenzame ouderen in de omgeving. En bovendien zorgt ze heel goed voor haar autistische zusje, die veel zorg nodig heeft. “Voor haar zusje doet ze alles,” zeggen haar ouders. “Ze cijfert zichzelf altijd weg. Ze hoopt dat het dan met iemand anders goed gaat,” voegt haar oma toe.

Valerie van Aalst

Valerie van Aalst (7) uit Wolfheze zag tijdens het wandelen veel afval in de berm liggen. “Dat kan echt niet. Waarom gooien mensen dat hier neer?” Ze wilde een prikstok en een zak om het op te ruimen. Haar moeder regelde dat voor haar, met hulp van de gemeente. Valerie ging op pad en verzamelde op één avond een zak vol zwerfafval op de Heelsumseweg en een deel van de Wolfhezerweg. “Daarmee is ze al zo jong een voorbeeld voor iedereen, jong en oud”, oordeelt de beoordelingscommissie.

Remi Bakker 

Remi Bakker (12) was de eerste kinderburgemeester van de gemeente Renkum. “In zijn periode heeft hij het fantastisch gedaan”, schets zijn opvolgster Julot Hulsebos de inzet van de Renkumer. “Hij was een goede vertegenwoordiger van alle kinderen in de gemeente Renkum. Mede dankzij hem worden deze lintjes nu uitgereikt. Daarom is een lintje voor hem ook op zijn plek.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden