Raadsrubriek GroenLinks: Eerlijk delen en een samenleving waarin iedereen kan meedoen


<p>Raadslid Liselot Jansen.</p>

Raadslid Liselot Jansen.

(Foto: )

Raadsrubriek GroenLinks: Eerlijk delen en een samenleving waarin iedereen kan meedoen

RENKUM - De feestdagen gaan er dit jaar voor de meesten van ons anders uitzien dan dat we gewend zijn. Geen lange, goedgevulde tafel en een huis vol gasten. Niet gezellig uit eten in een restaurant. Eenzaamheid speelt meer inwoners parten dan in andere jaren, juist in deze tijd waar we elkaar niet onbeperkt kunnen bezoeken.

Het is fantastisch, dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor elkaar. Bijvoorbeeld bij de Voedselbank. We zijn er inmiddels aan gewend, maar voedselbanken zouden niet nodig moeten zijn in een rijk land als Nederland. Dat ze wel dringend nodig zijn, komt door beleid. GroenLinks wil eerlijk delen. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen is belangrijk voor ieders geluk, gezondheid en welbevinden.

GroenLinks wil dit jaar een steentje bijdragen door verrassingspakketten met cadeautjes te maken voor gezinnen met kinderen die gebruikmaken van de voedselbank. Als u wilt helpen, kan dat door onbeschadigd speelgoed, spelletjes, puzzels of andere kleinigheidjes in te leveren. Wij staan op zaterdag 12 december in Oosterbeek bij het gemeentehuis van 11.00 tot 13.00 uur om spullen in ontvangst te nemen. Op 19 december staan wij van 16.00 tot 18.00 uur bij het Huis van Renkum waar u spullen kunt doneren. Ook ondernemers worden van harte uitgenodigd bij te dragen. Mailen kan naar liselot@groenlinksrenkum.nl. Wij zorgen ervoor, dat er een mooi en divers pakket wordt samengesteld. De vrijwilligers van de Voedselbank zorgen dat het op de juiste plaatsen terechtkomt. Samen maken we de donkere dagen van december lichter. Dat kan ook met een kaartje voor de buren, een extra telefoontje naar wie we niet kunnen ontmoeten of online spelletjes doen met familie. Mis jij het ook om naar de bioscoop te gaan of thuis een film te kijken met vrienden? Om op afstand samen wat leuks te doen organiseren GroenLinks en D66 een online filmavond. Op 11 december vanaf 19.00 uur streamen we de film ‘A life on our planet’ van David Attenborough via Zoom. Wie zich aanmeldt via renkum@groenlinks.nl krijgt een link. Wij wensen iedereen gezellige feestdagen, met veel lichtpuntjes.

Raadslid Liselot Jansen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden