Mojje Luustere, (on)bekende Arnhemmers vertellen


<p>Van de hand van de Arnhemse schrijver en columnist Remco Kock (links, op archieffoto bij de presentatie van zijn vorige boek, dat hij schreef over Vitessenaar Martin Laamers) verscheen onlangs zijn nieuwste bundel &#39;Mojje Luustere, (on) bekende Arnhemmers vertellen.</p>

Van de hand van de Arnhemse schrijver en columnist Remco Kock (links, op archieffoto bij de presentatie van zijn vorige boek, dat hij schreef over Vitessenaar Martin Laamers) verscheen onlangs zijn nieuwste bundel 'Mojje Luustere, (on) bekende Arnhemmers vertellen.

(Foto: Dick Martens)

Mojje Luustere, (on)bekende Arnhemmers vertellen

OOSTERBEEK - Op dinsdag 15 december is ‘Mojje Luustere, (on)bekende Arnhemmers vertellen’, de nieuwe bundel van Remco Kock, bij de Oosterbeekse uitgeverij Kontrast, verschenen. ‘Mojje luustere’ is de oogst van sterk uiteenlopende, vaak geestig vertelde verhalen met één verbindende factor: Arnhem. Remco Kock ging hiervoor op pad; hij maakte reportages en interviewde verschillende Arnhemmers, van BN’ers tot (nog) onbekende stadsgenoten.

door Dick Martens

In ‘Mojje Luustere’ staan verhalen over en met onder andere Vitessenaren Theo Janssen en Nicky Hofs, NOS-verslaggever Sjoerd van Ramshorst, Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch, positiviteitsgoeroe Emile Ratelband en bokser Orhan Delibas. 

Zo probeert Theo Janssen met een hamer in brouwerij Durs het eerste vat Dikke Prins bier aan te slaan, blikt Rudy Kousbroek in zijn kunstgalerie in het Spijkerkwartier met pretogen terug op de legendarische rosse buurt, roept Ahmed Marcouch ‘Bingo!’ in een bus vol Vitesse-supporters en zegt Sjoerd van Ramshorst dat hij achter de coulissen van Studio Voetbal plat Ernums praat met Marcel van Roosmalen. 

Jeroen Glissenaar vertelt over vossen in Sonsbeek, hangouderen over ratten op winkelcentrum Presikhaaf. Orhan Delibas legt in de Steenstraat uit dat Mike Tyson ook maar een mens is, of zoals De Hartkampjes zeggen: ‘ieders poep stinkt’. De onvermoeibare Emile Ratelband deelt zijn levensverhaal in Hotel Haarhuis, en Nicky Hofs – de Maradona van Malburgen – geeft in coronatijd geen hand maar wel een ‘bonkie’. En veel, veel meer.

Arnhemmer Remco Kock (1985) schrijft columns en reportages voor de Gelderlander. Bij uitgeverij Kontrast verschenen zijn boeken ‘De Rijn, de Fles, Arnhemse Meisjes en Vites’ en ‘O-o-o-Oranje’, over oud-voetballer Martin Laamers.

Het boek is vanaf 16 december voor € 19,99 verkrijgbaar. Steun uw lokale boekhandel of bestel via www.uitgeverijkontrast.nl/mojje-luustere. Gratis bezorging in december.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden