Megaquiz: online plezier uit Heelsum


Tys Hallema (links) en Michael Simon bezig met de voorbereidingen van weer een Megaquiz.
Tys Hallema (links) en Michael Simon bezig met de voorbereidingen van weer een Megaquiz. (Foto: Kees Jansen)

Megaquiz: online plezier uit Heelsum

Heelsummer Tys Hallema en Michael Simon uit Arnhem hebben zichtbaar lol als ze online hun quizzen presenteren voor deelnemers uit het hele land. Dat blijkt ook als de fotograaf ze vraagt om te doen zoals ze altijd doen bij een avondje vragen stellen. Een vette lach schalt door de kamer als de één de ander een vraag stelt en daar direct een gevatte reactie op krijgt. De sfeer zit er meteen in.

Door Kees Jansen

HEELSUM - Hallema (36) en Simon (42) zijn beiden journalist en kennen elkaar van Vakmedianet, uitgever van onder andere Misset Horeca en Distrifood. ,,We houden allebei van voetbal, muziek en zijn quizliefhebbers. We doen dan ook vaak mee met deze avonden”, zegt Arnhemmer Michael Simon.

,,Zulke quizzen organiseren kunnen wij ook, zeiden we tegen elkaar”, vult Hallema aan. Nog voor de uitbraak van corona in Nederland werden de eerste ideeën daarover wat concreter en op 15 april hield het duo de eerste online voetbalquiz via vergaderapp Zoom.

Propvol

,,We hadden meteen al meer dan honderd belangstellenden, dus een deel moest op de wachtlijst. Daarom hebben we een week later weer een voetbalquiz gehouden.” Ook die zat propvol.

Als de twee vrienden hun quiz doen, kijkt de een na, terwijl de andere de presentatie voor z’n rekening neemt. ,,En er is altijd ruimte om wat opmerkingen tussendoor te maken. Dat maakt het ook leuk”, zegt Simon.

,,Sommige mensen vergelijken het wel met een presentator en een sidekick en dat klopt misschien ook wel. Alleen wisselen wij steeds van rol”, zegt Heelsummer Hallema.

Druk

In deze laatste maanden van het jaar zijn Simon en Hallema druk met hun uit de hand gelopen hobby. ,,Ik ben deze week toch wel vier van de vijf avonden druk met de quiz”, zegt de Arnhemmer.

Vorige week deden ze hun eerste muziekquiz, ze draaiden avonden voor de gemeente Arnhem, een besloten pubquiz voor RKSV Driel komt eraan en ook de eerste Tukkerproatquiz voor FC Twente-supporters is aanstaande.

Als de horeca weer open gaat, willen de twee initiatiefnemers ook ‘offline’ hun quizzen gaan houden.

,,Maar we denken wel dat er altijd behoefte blijft bestaan aan online. Door corona zijn apps als Zoom en Teams inmiddels een onderdeel van de maatschappij geworden en hoef je niet altijd meer bij elkaar te komen.”

Losse sfeer

Wat het bedrijfje de twee vrienden op termijn brengt, kunnen ze niet voorspellen. ,,Het moet wel behapbaar blijven, want we hebben allebei een gezin en een leuke fulltime baan”, meent Hallema.

,,Het moet ook vooral geen routine worden; we houden van die losse en ontspannen sfeer. Dat we doen zoals we ook in de kroeg zouden doen.”

www.megaquiz.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden