<p>Duno voorzitter Richard Vacquier Droop. Foto: <a href="http://gertbudding.nl">gertbudding.nl</a></p>

Duno voorzitter Richard Vacquier Droop. Foto: gertbudding.nl

Sponsor en hoofdtrainer gaan door bij Duno

Duno voorzitter Richard Vacquier Droop is verheugd dat hoofdtrainer Anoush Dastgir zijn contract heeft verlengd. Dat houdt ook in dat hoofdsponsor Arjen Ploeg van Stichting Duno Air Voetbal de club nog een jaar financieel zal blijven ondersteunen.

Door Gert Budding

DOORWERTH - Vacquier Droop is niet snel uit het veld geslagen, maar er viel bij hem een last van de schouders toen Ploeg kenbaar maakte nog een jaar door te gaan. Over het feit dat de KNVB het betalen van amateurvoetballers wil beteugelen, ligt hij niet wakker. De KNVB maakt echter wel een uitzondering voor de hoofdklasse, als de contracten bekend zijn. De bond trapt snoeihard een open deur in. Het is namelijk een publiek geheim dat zeker vijftig jaar geleden al geld, auto’s of huishoudartikelen werden aangeboden aan talentvolle amateurvoetballers op een lager niveau.

Vacquier Droop houdt zich liever intern bezig. Hoofdsponsor Stichting Duno Air Voetbal stortte dit jaar een bepaald bedrag, voetbalvereniging Duno draagt nu zorg voor de contracten. De club stootte in enkele jaren naar de vaderlandse amateurtop. “Om die amateurtop te halen, ben je afhankelijk van sponsors”, legt Vacquier Droop ontspannen uit. “Met spelers uit eigen gelederen is dat haast niet mogelijk, vooral zoals Duno, een kleine vereniging.” Dan recht Richard Vacquier Droop de rug. “Zoals bekend hebben we financieel behoorlijk moeten inboeten. Stichting Duno Air Voetbal verleent ons de financiële gunst om toch op hoofdklasse niveau te kunnen blijven spelen. Ook het volgende jaar blijft hoofdsponsor Arjen Ploeg ons financieel steunen. De spelers krijgen in tegenstelling tot andere jaren, nu een mindere vergoeding, toelage. En de ‘contracten’ van de spelers worden in deze coronaperiode gewoon doorbetaald. Daar zijn contracten uiteindelijk ook voor en die moeten wij respecteren”, zegt Vacquier Droop, die blij is dat het contract van hoofdtrainer Anoush Dastgir verlengd is met nog een jaar. “Hij blijft in ieder geval ook na het huidige seizoen nog minimaal een jaar bij Duno.”

Anoush Dastgir is naast zijn job als hoofdtrainer bij Duno, ook bondscoach van Afghanistan. Samen met Adrie Broxks, keeperstrainer bij Duno, heeft hij de nationale trots van dat land getraind ter voorbereiding op het WK 2022 in Qatar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden