Eerste cheques Sport-akkoord verstrekt


<p>Voor de Beweegtuin op het terrein van Pro Persona in Wolfheze neemt Tom Felder de cheque in ontvangst, aangeboden door Helma Bod. Op de achtergrond, Felders collega Miranda van de Pol.</p>

Voor de Beweegtuin op het terrein van Pro Persona in Wolfheze neemt Tom Felder de cheque in ontvangst, aangeboden door Helma Bod. Op de achtergrond, Felders collega Miranda van de Pol.

(Foto: Dick Martens)

Eerste cheques Sport-akkoord verstrekt

Vorig jaar september werd in MFC Doelum het Renkumse sportakkoord gepresenteerd en door niet minder dan 17 organisaties ook ondertekend. Rond het Lokaal Sportakkoord is een kerngroep actief die “eigenaar” is van het akkoord. Inmiddels zijn er al een tweetal zogenaamde uitvoeringsbudgetten verstrekt. Zowel voor de te realiseren Beweegtuin op het terrein van Pro Persona in Wolfheze, en ook voor de Pumptrack Renkum werd er een cheque van niet minder dan 10.000 euro overhandigd.

,,Hier zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee”, aldus Tom Felder en Miranda van de Pol, managers dagbesteding bij Zinzia Pro Persona, in koor, als zij de cheque overhandigd krijgen door Helma Bod van HBZ bewegen en lid van de kerngroep van ‘het akkoord’. ,,Wij willen het sporten voor zowel de cliënten, maar ook voor de inwoners van Wolfheze, meer zichtbaar maken. Zeker ook in het kader van: ‘Zien sporten, doet sporten’, is dit een prachtig initiatief. Het zorgt ook voor een positieve prikkel. Dat is ook wat wij als managers dagbesteding voorstaan, door middel van doen werken aan je zelfvertrouwen, werken aan je eigen doelen en ook werken aan je herstel in plaats van er alleen over te praten.” Maar de aanvraag was breder gericht, dan alleen als behoefte voor Pro Persona. ,,De beweegtuin is er echt voor de hele gemeenschap Wolfheze, verbindend dus”, vult Hans Kap, als beweegcoach van Sport- en Beweegteam Renkum, samen met collega Tanja Dijkstra, aanwezig bij de overhandiging van de cheque, aan.

‘Verbinden’ gaat zeker ook op voor de Renkumse Pumptrack. De baan is een burgerinitiatief van Eric Kuijt (Eleven Zeros), die het plan lanceerde en dan ook met een grote en tevreden glimlach de cheque van eveneens 10.00 euro, uit handen van Astrid de Bondt, manager van MFC Doelum, in ontvangst nam. ,,Met dit bedrag zetten we een fikse stap richting de realisering van het benodigde streefbedrag van 80.000 euro. We hebben nu ook nog emballageacties bij De Plus en Albert Heijn lopen, maar dat zijn extra’s, die boven het streefbedrag komen en waar we dan nog wat andere leuke dingen kunnen doen. Eind maart moeten we op 65.000 euro zitten, dan kan de opdracht de deur uit. Maar we kunnen natuurlijk nog steeds sponsoren en donaties gebruiken. Lukt dat dan kan de eerste schop eind mei de grond in.” Ook de Bondt is blij met de pumptrack in ‘haar voortuin’. ,,Het is een mooi plan dat hier bij MFC Doelum perfect past, het is gratis, voor iedereen, zonder verplichtingen of een lidmaatschap en het nodigt bovendien uit om te bewegen en lekker buiten met elkaar bezig te zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden