<p>Een kijkje achter de schermen bij het livestream carnavalsprogramma van De Dolle Instuivers. Foto: gertbudding.nl&nbsp;</p>

Een kijkje achter de schermen bij het livestream carnavalsprogramma van De Dolle Instuivers. Foto: gertbudding.nl 

Geen hossende massa, wel livestream

Geen massaal deinende carnavalisten, maar zaterdagavond een bescheiden formatie om de livestream van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers te verzorgen. Naast een prima programma van de ‘instuivers’ zelf, was er een hoofdrol voor Tijs Aardema die huize Redichem had omgebouwd tot een professionele opnamestudio.

Door Gert Budding

RENKUM - Geen knallende polonaises, maar een rustig sfeer in het nu kille MFC Doelum. Het programma startte exact om 20.11 uur en werd succesvol om 11.11 uur afgesloten. Gedurende de uitzending keken rond de twaalfhonderd voornamelijk Renkumers naar het kundige en bovenal boeiende programma. Voor de beeldregistratie en regie staat Tijs Aardema van @Beeldvast steevast borg. Maar ook DJ Pim en het duo Lang en Breed en Veur ‘t Eerst zorgden voor muzikaal entertainment. Ook was er ruimte ingebouwd voor een quiz en werden de prijswinnaars bekend van de loterij. Het feestje werd zaterdagmiddag al opgewarmd op het Wilhelminasportpark in Heelsum. Daar werden de uitverkochte ‘overlevings-plankjes’ (160 stuks) in een drive-tru uitgereikt. De opbrengst van de plankjes zijn grotendeels bestemd voor het naderende jubileum. De carnavalsheren van Cunehearen uit Rhenen kwamen toeterend en in gekleurd rook gordijn aanrijden en staken daarmee De Dolle Instuivers een hart onder de riem. En ook vanwege het feit dat de Renkumse carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, opgericht op 15 oktober 1955, het volgende seizoen haar 66-jarig bestaan viert. Dat feest start op 7 november als de nieuwe prins en prinses worden geïnstalleerd. “Bij ons is bekend wie die prins wordt en uiteraard zijn gezelschap”, vertelt vorst Marc van Driel. De Renkumse vereniging heeft in de geschiedenis altijd voor een prins gekozen, nooit eerder een prinses. “Het zal een bijzondere ‘jubileumprins’ worden”, zegt de vorst die verder geen bijzonderheden verstrekt. De contracten van Prins Pascal d’n Eerste en hofdame Wilma, werden door de corona-coupe met een jaar verlengd. Er kon geen nieuwe prins met zijn gezelschap worden gekozen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden